Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Διάσπαση προσοχής & Σχολική τάξη


    <p>"Ο Όλι είναι έντεκα χρονών αλλά συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί. Στο σχολείο ενώ η δασκάλα γράφει στον πίνακα ........</p>

ο Όλι κόβει μια σελίδα από το τετράδιο του, τυλίγει το χαρτί σε ρολό και φυσάει μέσα απ'τα ανταλλακτικά στιλό. Μέσα σε δυο λεπτά έχει λερωθεί από το μελάνι όχι μόνο το θρανίο του, αλλά και ο διπλανός του.Όταν η δασκάλα του λεέι να ηρεμήσει, ο Όλι αρχίζει να αντιγράφει τις ασκήσεις απο τον πίνακα, αλλά στην τρίτη κιόλας έχει χάσει τον ειρμό. Ύστερα απο 20 λεπτά αριθμητικής το αγόρι έχει αποσυντονίσει με την ανήσυχη συμπεριφορά του όχι μόνο την δασκάλα, αλλά και τη μισή τάξη."

(~Απόσπασμα απο το βιβλίο "Συγκέντρωση", εκδ. Αερόστατο~)

Τα παιδιά που παρουσιάζουν διαταρακτική συμπεριφορά στην τάξη είναι στην πλειοψηφία τους παιδιά που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν. Δυσκολεύονται στην επίδειξη υπομονής και επιμονής σε κάτι που δεν έχει άμεση ικανοποίηση και δεν διεγείρει τις αισθήσεις τους. Η διάσπαση προσοχής μπορεί να εμφανιστεί σαν αιτία για την υποεπίδοση του παιδιού ή σαν συνοδό σύμπτωμα κάποιας ειδικής μαθησιακής δυσκολίας πχ. δυσλεξία, δυσγραφία κα. η οποία οδηγεί στην υποεπίδοση.

Άσπα Μητρακάκη

Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος

ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολίων/δυσλεξίας

email: amitrakaki@gmail.com

http://dyslexiaathome.blogspot.gr/2011/10/blog-post_2710.html
Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...