Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Όχι παιχνίδια και δώρα, αλλά χρόνο με τους γονείς και άλλα παιδιά!


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Τα «αθώα» μικρά καθημερινά δωράκια που φέρνουμε στα παιδιά μας μετά την δουλειά, μήπως φανερώνουν το άγχος που έχουμε να καλύψουμε συναισθηματικά με κάποιον τρόπο τις ώρες που λείπουμε μακριά τους; </span></span></p>

Τα δώρα, τα παιχνίδια, τα ρούχα και γενικά τα υλικά αγαθά που παρέχουμε στα παιδιά μας είναι άραγε αρκετά να αντισταθμίσουν τον χρόνο που δεν αφιερώνουμε σε αυτά, αλλά στην εργασία και την καριέρα μας;

Όχι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στην Βρετανία, το αποτέλεσμα της οποίας δημοσιεύει το mother.gr:

Μια μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, όμως, έρχεται να καταρρίψει αυτή την παγιωμένη στο μυαλό των γονέων αντίληψη, που προσπαθούν να αναπληρώσουν το χρόνο, που δεν περνούν με τα παιδιά τους λόγω καριέρας ή ανάγκης για εργασία, με παιχνίδια και ρούχα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή, πιο ευτυχισμένα είναι τα παιδιά, που έχουν αρκετό χρόνο μαζί με τους γονείς τους και που παίζουν μαζί με άλλα παιδάκια, και όχι με ηλεκτρονικά πανάκριβα παιχνίδια!

Μην αναλώνεστε λοιπόν στο να αγοράζετε στα παιδιά σας όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά αγαθά. Όχι μόνο δεν τους κάνετε καλό (τα κακομαθαίνετε, δημιουργείτε σε αυτά μία άσχημη καταναλωτική συνείδηση κλπ), αλλά ούτε και μπορείτε να τα ευχαριστήσετε πραγματικά.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκλέψετε από όπου αλλού μπορείτε λίγο ελεύθερο χρόνο και να τον αφιερώσετε αποκλειστικά και ουσιαστικά στα παιδιά σας. Πέστε μαζί τους στο πάτωμα και παίξτε μαζί τους. Αυτό και μόνο είναι που μπορεί να τα κάνει πραγματικά ευτυχισμένα!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...