Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Παιδί και θέατρο!


    <p>Το θέατρο είναι μια πολύ ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά καθώς είναι αρκετά εξοικειωμένα από πολύ νωρίς με την αναπαράσταση, τη μίμηση και τον αυτοσχεδιασμό.</p>

Η επαφή του παιδιού με το θέατρο, εκτός από την διασκέδαση που προσφέρει, συμβάλει πολύ στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του και συντελεί στην ψυχοπνευματική του ανάπτυξη.

Η παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης περνάει με πολύ απλό και μαγικό τρόπο μυνήματα στο μυαλουδάκι του παιδιού για ηθικές αξίες, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της παιδικής φαντασίας, στην ψυχαγωγία, στην αισθητική διαπαιδαγώγηση αλλά και στην καλλιέργεια μιας κριτικής ματιάς πάνω στην κοινωνία και στη ζωή.

Τα πλεονεκτήματα του θεάτρου για το παιδί

-Καλλιέργεια ικανοτήτων έκφρασης σκέψεων και συναισθηµάτων.

-Ενεργοποίηση της φυσικής περιέργειας και διάθεσης συµµετοχής.

-Εξοικειώνετε µε την οµαδική εργασία.

-Βοηθάει σε τυχόν µαθησιακές δυσκολίες, καθώς συμβάλει στη γλωσική ανάπτυξη του παιδιού.

-Καλλιεργεί και απελευθερώνει τη φαντασία του.

-Συντελεί στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας του παιδιού.

-.Ο συνδυασµός λεκτικής και µη λεκτικής επικοινωνίας, βοηθάει στη διατύπωση ολοκληρωµένων νοηµάτων.

-Αναπτύσσει το κριτικό πνεύμα του, καθώς έχει τη δυνατότητα να κρίνει και να σκεφτεί τι του άρεσε και τι όχι.

Αρκετές φορές οι γονείς επαναπαύονται στο ότι κάποια στιγμή το παιδάκι τους θα αρχίσει να παρακολουθεί θεατρικές παραστάσεις με το σχολείο. Σίγουρα θα γίνει και αυτό, αλλά η επίσκεψη του γονιού με το παιδί του σε μια θεατρική παράσταση είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε όπως και να έχει. Μέσα από τη διασκέδαση και με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε μαζί του, καθώς τα μηνύματα που θα σας περάσει το θεατρικό έργο είναι μια πολύ καλή αφορμή για συζήτηση.

Από πότε μπορεί να παρακολουθήσει το παιδάκι μια θεατρική παράσταση;

Ένα παιδάκι μπορεί να επισκεφτεί το θέατρο από την ηλικία μόλις των 2 ετών, χωρίς να χρειάζεται να κατανοήσει το νόημα του έργου. Τουλάχιστον η εμπειρία που θα αποκτήσει και η πρώτη γνωριμία του με τον κόσμο του θεάτρου είναι δύο πολύ σημαντικά κίνητρα.

Κατά την επίσκεψή σας στο θέατρο μην έχετε πολλές απαιτήσεις από το παιδάκι σας και σε καμία περίπτωση μη το πιέσετε. Ο στόχος είναι να περάσετε καλά και να κρατήσετε ότι πιο όμορφο από την εμπειρία αυτή.

Η επίσκεψη στο θέατρο

- Προετοιμάστε το παιδάκι σας για το τι περίπου είναι το θέατρο, τι πρόκειται να δείτε εκεί και ότι θα είναι μια πολύ ευχάριστη έξοδος.

-Στην περίπτωση που νιώσει δυσφορία και θέλει να βγει έξω μη το μαλώσετε και μη το φέρετε σε δύσκολη θέση. Προσπαθήστε να συζητήσετε ποιος είναι ο λόγος και αν έτσι νιώσει καλύτερα και είναι απαραίτητο μη του χαλάσετε το χατήρι.

- Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει που θέλει να καθίσει.

- Φροντίστε να είναι κοντά σας για να απαντάτε σε τυχόν ερωτήσεις και απορίες, να τους τονίζετε κάτι που θεωρείτε ενδιαφέρον στο έργο και να μοιράζεστε τα συναισθήματα που απλόχερα προσφέρει μια θεατρική παράσταση(γέλιο, λύπη, θυμό, νοσταλγία, χαρά)

- Αν το παιδάκι σας είναι πολύ μικρό φροντίστε να έχετε μαζί σας νερό και φαγάκι για να του δώσετε όταν χρειαστεί.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...