Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Έτοιμοι για οικογενειακές διακοπές! Τι να προσέξουμε;


    <p>Θάλασσα, βουνό, λόφος, εξοχή... Δεν υπάρχει απαγορευμένο κλίμα για το μικρούλι σας! Αυτό ισχύει και για το νεογέννητο και για το παιδάκι!</p>

Άλλοι είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι που κατευθύνουν την επιλογή της τοποθεσίας που θα πάμε με τα παιδιά μας. Αρχικά να επιλέξουμε κατά προτίμηση ένα μέρος ήρεμο, με λίγο θόρυβο και καθαρό αέρα.

Τα παιδιά για να εγκλιματιστούν και να συνηθίσουν στο καινούργιο περιβάλλον θέλουν λίγο χρόνο. Για το λόγο αυτό όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα των διακοπών τόσο καλύτερο είναι για εκείνα γιατί διαφορετικά πριν ακόμα συνηθίσουν στην καινούργια ζωή θα έρθει ήδη ο καιρός να επιστρέψουν στο σπίτι.

Η αναστάτωση που θα προκληθεί θα είναι μεγαλύτερη από τις ωφέλειες που περιμένουμε να φέρουν οι διακοπές. Για αυτόν τον ίδιο λόγο αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις με το αυτοκίνητο. Αν δεν έχουν κάποια συντροφιά, κυρίως με παιδιά της ηλικίας τους, θα κουραστούν και θα γίνουν νευρικά.

Οι διακοπές εννοείται ότι δεν γίνονται γι'αυτό! Κατά τη διάρκεια της διαμονής στο μέρος που ήδη έχετε επιλέξει προσπαθήστε να μην αλλάξετε τις συνήθειες του παιδιού. Διακοπές σημαίνει να επιτρέπετε τα πάντα! Αν το παιδάκι σας στο σπίτι είναι συνηθισμένο να κοιμάται στις εννέα δεν πρέπει να καθυστερείτε υπερβολικά το ωράριο του με τη δικαιολογία των διακοπών. Στις δέκα μπορεί να είναι καλά, αλλά τα μεσάνυχτα όχι! Διαφορετικά όταν γυρίσετε στο σπίτι θα καταλάβετε πόση κούραση χρειάζεται για να το επαναφέρετε στο παλιό του ωράριο!

Για οτιδήποτε προσπαθήστε να είστε λογικοί! Δεν πρέπει να είναι ούτε όλα απαγορευμένα, ούτε να επιτρέπονται τα πάντα. Ένα παγωτό κάθε μέρα δεν πειράζει, αλλά τα καπρίτσια για ένα δωράκι όλες τις μέρες με τη δικαιολογία των διακοπών δε πρέπει να τα δεχόμαστε. Η κατανόηση είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Κατανόηση και όχι ανεκτικότητα!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...