Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

41% των ελληνόπουλων είναι υπέρβαρα! Πείτε όχι στην παιδική παχυσαρκία


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Η </span></span><strong>παιδική παχυσαρκία</strong><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);"> είναι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις της δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα! </span></span></p>

Τα παιδιά της σχολικής ηλικίας βρίσκονται στο επίκεντρο του προβλήματος καθώς οι στατιστικές δείχνουν ότι η αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας 10-πλασιάστηκε σε αυτές τις ηλικίες!

Η χώρα μας δυστυχώς όχι μόνο ακολουθεί αυτή την τάση η οποία συναντάται σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες , αλλά βρίσκεται και στην κορυφή της παιδικής παχυσαρκίας! Αυτό αποκαλύπτει επιστημονική μελέτη από ομάδα διαιτολόγων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παραθέτουμε το συμπέρασμα της μελέτης όπως δημοσιεύθηκε σε σχετικό άρθρο στο nutrimed.gr:

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης το 41,2% των Ελληνόπουλων είναι παχύσαρκα και υπέρβαρα. Συγκεκριμένα, το 29,9% των αγοριών και το 29,2% των κοριτσιών ήταν υπέρβαρα ενώ το ποσοστό παχύσαρκων αγοριών και κοριτσιών βρέθηκε στο 12,9% και 10,6% αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως μόνο το 4,3% των παιδιών αγγίζει το άριστο σκορ Μεσογειακής Διατροφής και μάλιστα τις καλύτερες «επιδόσεις» εμφανίζουν τα παιδιά που κατοικούν σε αγροτικές και ημι-αστικές περιοχές. Παράλληλα, παρατηρήθηκε πως τα παιδιά με μεγαλύτερο σκορ Μεσογειακής Διατροφής ακολουθούν μια πιο υγιεινή διατροφή και παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.

Παρότι λοιπόν ζούμε σε μία μεσογειακή χώρα, φαίνεται ότι έχουμε ξεχάσει εντελώς τη μεσογειακή διατροφή την οποία συνεχώς εκθειάζουν πλείστα επιστημονικά πονήματα. Πρέπει οι γονείς να αφυπνισθούν και να συνειδητοποιήσουν ότι η παιδική παχυσαρκία είναι ασθένεια από την οποία πρέπει να προφυλάξουν τα παιδιά τους.

Το να μάθετε τα παιδιά σας να τρώνε σωστά και υγιεινά από πολύ μικρή ηλικία είναι ένα από τα σημαντικότερα εφόδια που μπορείτε να τα δώσετε. Αν αποκτήσουν από μικρά σωστές διατροφικές συνήθειες τότε οι ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία τους θα είναι τεράστιες.

Πείτε όχι λοιπόν στην παιδική παχυσαρκία!
Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...