Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Τα παιδιά πρέπει να τρώνε σε παιδικά πιάτα και όχι στα πιάτα των ενηλίκων


    <p><span style="font-size:14px;">Ένα από τα σημαντικότερα βήματα για να μάθετε το παιδάκι σας να τρώει λογικές ποσότητες φαγητού είναι να του σερβίρετε τα γεύματά του σε μικρότερα πιάτα που ανταποκρίνονται στην ηλικία του.</span></p>

Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι παιδιά του δημοτικού που συνήθιζαν να τρώνε σε πιάτα ενηλίκων κατανάλωναν 90 θερμίδες παραπάνω από το κανονικό ανά γεύμα.Οι επιστήμονες συμβουλεύουν τους γονείς να αγοράζουν πιάτα σε παιδικά μεγέθη. Κάτι τέτοιο υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να βοηθήσει το καλόφαγο παιδάκι σας να τρώει λιγότερο και, κατά συνέπεια, να συμβάλλει στη μείωση των ποσοστών της παιδικής παχυσαρκίας.

Τί ακριβώς σας συμβουλεύουν, λοιπόν;

1. Να τρώνε αργά και να απολαμβάνουν. Μάθετε στα παιδιά σας να μασάνε καλά το φαγητό τους, δείχνοντας τους εσείς η ίδια το πώς. Τονίστε ιδιαιτέρως τη σημασία των παύσεων μετά από κάθε μπουκιά. Έτσι, δε θα τρώνε λαίμαργα και δε θα το καταπίνουν αμάσητο, αλλά θα γεύονται και θα ευχαριστιούνται κάθε μπουκιά.

2. Να παίρνουν το χρόνο τους. Έφαγαν μόλις και θέλουν κι άλλο; Εξηγήστε τους τη σημασία του να περιμένουν 15 λεπτά πριν προχωρήσουν στο επόμενο πιάτο. Τόσο χρειάζεται για να καταλάβουν αν πραγματικά πεινάνε ακόμα.

3. Αν δεν πετύχουν τα παραπάνω… ξεγελάστε τα. Προσπαθήσατε να βάλετε το φαγητό τους σε μικρότερο πιατάκι και επαναστάτησαν; Μην μπείτε στη διαδικασία να τα μαλώσετε. Απλά γεμίστε μεγαλύτερο μέρος του κανονικού πιάτου με λαχανικά.

boro.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...