Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Πόσα παγωτά μπορεί να καταναλώνει ένα παιδί;


    <p>Το παγωτό είναι ίσως η μεγαλύτερη καλοκαιρινή λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους. Έχει μεγάλη θρεπτική αξία και αποτελεί πηγή λήψης πολλών θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπαρών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.</p>

Το παγωτό όμως εκτός από αυτά τα θρεπτικά συστατικά περιέχει αρκετά κορεσμένα λίπη, γλυκαντικές και χρωστικές ουσίες, παράγοντες που επιβάλλουν την κατανάλωση του από τα παιδιά με μέτρο και προσοχή.

1. Το παγωτό δίνει στον παιδικό οργανισμό αρκετές περιττές θερμίδες και η αλόγιστη κατανάλωση του μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε λοιπόν στα παιδιά που ήδη έχουν αυξημένο σωματικό βάρος.

2. Οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχει το παγωτό είναι επιβλαβής για τη στοματική υγιεινή του παιδιού και μπορεί να συμβάλλουν και στην εμφάνιση τερηδόνας.

3. Το παγωτό περιέχει επίσης κορεσμένα λιπαρά και μπορεί να έχουν κακό αντίκτυπο στη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Τα παιδιά καλό θα ήταν να καταναλώνουν παγωτό 1-2 φορές την εβδομάδα είτε σαν επιδόρπιο είτε σαν μικρό γεύμα. Βέβαια, αν θέλουμε το παιδί μας να εφοδιάζεται με όλα τα πολύτιμα θρεπτικά που περιέχει, είναι προτιμότερο να φτιάχνουμε μόνες μας παγωτό στο σπίτι.

Αν αγοράζετε έτοιμο παγωτό καλό θα είναι να επιλέγετε εκείνα που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη, δεν έχουν έντονο χρώμα γιατί το χρώμα στα παγωτά είναι συνήθως αποτέλεσμα χρωστικών ουσιών.

Μια καλή επιλογή είναι οι γρανίτες ή τα σορμπέ που δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου λιπαρά και είναι φτωχά σε θερμίδες.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...