Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Μαμά να φάω ένα γλειφιτζούρι;


    <p>Ακόμα και αν έχετε βάλει το παιδάκι σας σε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και το μενού του περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στα φαγητά που επιλέγετε εσείς με μεγάλη προσοχή σίγουρα δεν θα έχετε αποφύγει τα παρακαλητά του μπροστά σε ένα περίπτερο ή στο σούπερ μάρκετ για να του αγοράσετε έναν από τους αμέτρητους πειρασμούς!</p>

Δυστυχώς οι πειρασμοί είναι πολλοί: γαριδάκια, πατατάκια, σοκολάτες, γλειφιτζούρια, καραμέλες, τσίχλες, μπισκότα, κρουασάν, κέικ!

Μπορεί εσείς να γνωρίζεται ότι οι τροφές αυτές είναι ανθυγιεινές και δεν έχουν τίποτα ιδιαίτερο να του προσφέρουν αλλά εκείνο πολύ δύσκολα θα πειστεί να απέχει από όλους αυτούς τους λαχταριστούς και ακαταμάχητους πειρασμούς. Η συχνή και αλόγιστη κατανάλωση της ζάχαρης έχει συνδεθεί με ασθένειες όπως υπέρταση, υπερχοληστερηναιμία, σακχαρώδη διαβήτη και τερηδόνα.

Πώς μπορείτε λοιπόν να αποτρέψετε το μικρούλη σας από αυτές τις ανθυγιεινές τροφές που το περιτριγυρίζουν καθημερινά;

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να του το απαγορεύσετε με φωνές και τσακωμούς και σίγουρα δε μπορείτε να το απομονώσετε από τα άλλα παιδάκια. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να του εξηγήσετε ότι όλα αυτά τα τρόφιμα δεν κάνουν καθόλου καλό στην υγεία του και δεν πρέπει να τα καταναλώνει συχνά και κυρίως καθημερινά. Καλό είναι να βάλετε ορισμένους κανόνες και να κάνετε μια συμφωνία, όπως για παράδειγμα το Σάββατο θα του επιτρέπετε να φάει μια σοκολάτα ή ένα γλειφιτζούρι.

Συνήθως το μέρος που δεν μπορείτε να αποφύγετε με τίποτα την κατανάλωση αυτών των τροφών είναι τα παιδικά πάρτι. Αφήστε το να φάει ένα κομμάτι τούρτα και να πιει κάποιο αναψυκτικό αλλά εξηγήστε του πως αυτό είναι μια εξαίρεση και επιτρέπεται μόνο στην συγκεκριμένη περίσταση.

Μη χρησιμοποιήσετε τις τροφές αυτές ως επιβράβευση για κάτι που έκανε. Με τον τρόπο αυτό το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε τα γλυκά ακόμα πιο επιθυμητά γιατί αυτόματα τα διαφοροποιείτε από τα άλλα φαγητά.

Αποφύγετε να αγοράζετε τέτοια προϊόντα και για να μην υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας σας και βάζουν μονίμως σε πειρασμό το παιδάκι σας. Προτιμήστε να φτιάχνετε σπιτικά γλυκά στα οποία θα βάλετε όση ποσότητα ζάχαρης θέλετε εσείς και θα είστε σίγουροι για την ποιότητα των υλικών.

Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε την άσπρη βιομηχανοποιημένη ζάχαρη με το μέλι, αλλά όχι σε παιδάκια κάτω του ενός έτους. Το μέλι μπορεί να περιέχει το μικρόβιο της αλλαντίασης που είναι επικίνδυνο για τα μικρούλια αλλά στα μεγαλύτερα παιδάκια δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...