Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Έξυπνοι τρόποι για να μάθετε στο παιδί σας να τρώει φρούτα


    <p>Η υγιεινή διατροφή, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη κατανάλωση φρούτων.</p>

Τα φρούτα είναι απαραίτητα στη διατροφή του παιδιού και θα πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση. Θα πρέπει να καταναλώνουν ημερησίως 5 φρούτα και 6-7 λαχανικά. Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουν και τις 2 ομάδες και να κάνουν και συνδυασμούς αυτών, για τη καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών.

Μήπως όμως το δικό σας παιδάκι δε τα προτιμά ιδιαίτερα και παρακαλάτε για να φάει έστω και ένα φρούτο; Θα πρέπει με πολύ απλά "κόλπα" και πολύ εύκολες και έξυπνες συνταγές να μάθουμε στο παιδάκι να μη λέει "όχι" στην κατανάλωση τους. Πόσο μάλλον τώρα που είναι καλοκαιράκι καθώς δεν υπάρχει πιο κατάλληλη εποχή!

Ευτυχώς η ποικιλία των φρούτων είναι πολύ μεγάλη και σίγουρα με λίγη υπομονή και επιμονή θα ανακαλύψετε ποια είναι αυτά που του αρέσουν περισσότερο.

Καλοκαιρινά φρούτα όπως το καρπούζι, το πεπόνι, το ροδάκινο, τα βερίκοκα, τα σταφύλια, τα κεράσια, οι φράουλες και τα βατόμουρα είναι συνήθως από τα πιο αγαπημένα φρούτα των παιδιών και πολύ εύκολα μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε για να φτιάξουμε πεντανόστιμα και παιχνιδιάρικα πιάτα που θα ξετρελάνουν το μικρούλι σας.

Φρουτόκρεμα

Συνήθως στη φρουτόκρεμα χρησιμοποιούμε μήλο, αχλάδι και μπανάνα. Τώρα με τις φράουλες και τα κεράσια η φρουτόκρεμα θα αποκτήσει υπέροχη γλυκιά γεύση και θα πάρει ένα κόκκινο χρώμα που θα γίνει πιο ελκυστική στα ματάκια του.

Φρούτα σε σουβλάκια

Κόψτε διάφορα φρούτα σε κυβάκια και απλά περάστε τα σε ένα καλαμάκι. Είναι μια υπέροχη ιδέα που σίγουρα θα ξετρελάνει το μικρούλι σας. Και γιατί όχι; Αφήστε το να σας βοηθήσει στη διαδικασία.

Αρχίστε το παιχνίδι

Παίξτε με τα φρούτα. Κόψτε τα σε διάφορα σχήματα και φτιάξτε στο πιάτο φατσούλες, πεταλούδες, ανθρωπάκια, καρδούλες και ότι άλλο υπάρχει στη φαντασία και των δυο σας!

Milkshake και Smoothies

Ποιο παιδάκι δεν ξετρελένεται για ένα τέτοιο ρόφημα! Δροσερά, δυναμωτικά, υγιεινά και έτοιμα στο πι και φι. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να έχετε κομμένα και πλυμένα φρούτα της αρεσκείας του στην κατάψυξη και έπειτα να τα χτυπήσετε όλα μαζί στο μπλέντερ μαζί με λίγο γάλα ή γιαούρτι μέχρι να να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Αν τα φρούτα δεν είναι παγωμένα εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγάκια.

Μπορείτε να γαρνίρετε με λίγη τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο μπισκότο και να στολίστε το ποτήρι με σιρόπι, φρούτα κομμένα σε διάφορα σχήματα και τις γνωστές ομπρελίτσες .

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχετε πάντα στο σπίτι σας άφθονα φρούτα, και ακόμα καλύτερα μεγάλη ποικιλία. Προσπαθήστε να μην αμελήσετε ποτέ να τα συμπεριλάβετε στο καθημερινό διαιτολόγιο όλης της οικογένειας και φροντίστε να δώσετε εσείς το καλό παράδειγμα, τρώγοντας φρούτα κάθε μέρα. Το παιδάκι σας το πιο πιθανό είναι να σας μιμηθεί!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...