Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Ο ύπνος βοηθάει στις σχολικές επιδόσεις των μικρών μαθητών


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Για να έχουν τα παιδιά σας καλές επιδόσεις στα μαθήματα δεν απαιτείται μόνο μελέτη αλλά και ένας καλός καθημερινός ύπνος τουλάχιστον 9 ωρών.</span></span></p>

Αυτό έδειξε μελέτη Ισπανικού πανεπιστημίου που εξέτασε τις συνήθειες 142 παιδιών ηλικίας 6-7 ετών τα οποία φοιτούν σε διάφορα σχολεία.

Όπως διαπιστώθηκε, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι απαιτήσεις που έχουν οι γονείς βάζουν τα παιδιά από μικρά στα βάσανα. Τα παιδιά κοιμούνται κατά μέσο όρο 8 ώρες την ημέρα, επτά στα δέκα επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά τις 21:00 το βράδυ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και κοιμούνται μετά τις 23:00 τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αυτός ο ρυθμός ζωής, που δεν διαφέρει και πολύ από αυτόν των ενηλίκων, αφήνει από νωρίς τα σημάδια του στα παιδιά.

Οι Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά, που κοιμούνται από 8 έως 9 ώρες, έχουν χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο από τα παιδιά που κοιμούνται από 9 έως 11 ώρες.

Το ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από έναν καλό καθημερινό ύπνο το ξέρουν οι πάντες. Η σύνδεση όμως της επίδοσης των παιδιών στο σχολείο με την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου τους έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί ακόμη έναν λόγο για να προσπαθήσουμε να τηρούμε ένα καθημερινό πρόγραμμα στα παιδιά μας, που να περιλαμβάνει αρκετές ώρες ύπνου.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...