Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Ο ..«Μπομπ ο Σφουγγαράκης» επιδρά αρνητικά στα παιδιά;


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Γνωρίζατε ότι μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των μικρών παιδιών, να βλέπουν κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση, μπορεί να προκαλέσει σε αυτά προβλήματα προσοχής και μαθησιακές δυσκολίες;</span></span></p>

Κι όμως μία νέα μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά έχουν δυσκολία στο να συγκεντρωθούν και να εστιάσουν σε κάτι, αφού έχουν παρακολουθήσει επί ώρα κάποιο καρτούν με έντονη δράση.

Πριν ...σπεύσετε να απομακρύνετε όλα τα DVDs με τα κινούμενα σχέδια, να ξεκαθαρίσουμε ότι σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία σχετικά μικρή μελέτη του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, τα συμπεράσματα της οποίας ωστόσο αξίζει να διαβάσετε:

Τα αποτελέσματα της μελέτης πρέπει να γίνουν δεκτά με επιφύλαξη λόγω του μικρού μεγέθους του δείγματος, επισημαίνει ο Δημήτρης Χριστάκης ειδικός του Νοσοκομείου Παίδων του Σιάτλ, ο οποίος κλήθηκε να γράψει ένα συνοδευτικό άρθρο σχολιασμού στη γνωστή επιθεώρηση Pediatrics, όπου δημοσιεύεται η έρευνα.

Ο Δρ Χριστάκης επισημαίνει πάντως ότι τα δεδομένα της μελέτης φαίνονται αξιόπιστα και στηρίζουν την ιδέα ότι
η έκθεση στην τηλεόραση έχει επιπτώσεις
.

«Το θέμα δεν είναι μόνο πόση ώρα παρακολουθούν τηλεόραση τα παιδιά,
αλλά και το τι παρακολουθούν
» γράφει ο Χρηστάκης. Οι γονείς, επισημαίνει, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι εκπομπές με γρήγορη δράση δεν είναι κατάλληλες για πολύ μικρά παιδιά.

Τηλεόραση με μέτρο λοιπόν και όχι τόσα πολλά κινούμενα σχέδια με καταιγιστική δράση. Διαβάστε μαζί με το παιδί σας ένα εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο, ασχοληθείτε μαζί του και μην το αφήνετε με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση.

Επίσης δεν πρέπει να προσέχουμε μόνο το πόση ώρα παρακολουθεί το παιδί μας τηλεόραση αλλά και το τί παρακολουθεί!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...