Τι πρέπει να ελέγχουμε πριν δώσουμε ένα παιχνίδι στο μωρό μας;
Τα παιχνίδια πρέπει να:
Να είναι γερά, να μη χαλάνε εύκολα και να έχουν αντοχή. Το παιδάκι το βάζει στο στόμα του, το πετάει με δύναμη, το πιέζει. Γι'αυτό το λόγο θα πρέπει να αντέχουν στην κακομεταχείρηση που πιθανόν επιφυλάσσει ο λιλιπούτειος μαστροχαλαστής σας.
Να έχουν ασφαλές μέγεθος. Να μην δίνετε μικρά παιχνίδια γιατί σίγουρα κάποια στιγμή θα καταλήξουν στο στόμα του. Συγκεκριμένα προτιμήστε παιχνίδια που είναι μεγαλύτερα από την παλάμη του χεριού του.
Μη δίνετε στο παιδάκι σας παιχνίδια με μυτερές άκρες και γωνίες γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το τραυματίσουν.
Προτιμήστε παιχνίδια που δεν είναι βαμμένα με τοξική βαφή.
Να μην έχουν σχοινιά, κορδόνια και κορδελίτσες. Μπορεί να τυλιχτούν γύρω από το λαιμό του παιδιού.
Να μην αποτελούνται από μικρότερα κομμάτια και μπορούν να συναρμολογηθούν.
Να μην είναι βαριά.
Να μην βγάζουν δυνατούς θορύβους γιατί μπορεί να βλάψουν την ακοή του μωρού.
Ποτέ μη ξεχνάτε...
Να ελέγχετε κάθε φορά αν το παιχνίδι είναι συνιστώμενο για την ηλικία του παιδιού σας. Αν το μωράκι σας είναι πολύ μικρό μην αγοράζετε παιχνίδια που απευθύνονται σε παιδιά άνω των 36 μηνών γιατί πιθανόν να περιέχουν μικρά κομματάκια.
Μεγάλη προσοχή στα παιχνίδια που λειτουργούν με μπαταρίες. Πρέπει να κλείνετε πολύ καλά το σημείο του παιχνιδιού που βάζουμε τις μπαταρίες. Οι γυαλιστερές, πολύχρωμες, ελκυστικές μπαταρίες μπορούν εύκολα να γλιστρήσουν στο λαιμό του παιδιού.
Να αποφεύγετε να δίνετε στο παιδί μπαλόνια. Αποτελούν μια από τις πιο συχνές αιτίες πνιγμού στην παιδική ηλικία.
Να ελέγχετε τυχόν παλιά παιχνίδια που έχετε φυλάξει για το μωράκι σας. Με το πέρασμα των χρόνων μπορεί να έχουν υποστεί φθορά και να περιέχουν σπασμένα κομμάτια ή μυτερές άκρες.
Τέλος, μη ξεχνάτε ότι τα παιχνίδια του μωρού σας θα πρέπει να πλένονται καθημερινά γιατί μαζεύουν βακτήρια και μικρόβια.
Recommended Comments
Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο