Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Τηλεόραση και παιδί


    <p><strong><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Η τηλεόραση αποτελεί για το παιδί σας έναν πραγματικό κίνδυνο!</span></span></strong></p>

Στο θέμα αυτό, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και...αυστηροί! Όλοι οι επιστήμονες, προειδοποιούν τους γονείς για τον αρνητικό ρόλο που παίζει η τηλεόραση στην ανατροφή του παιδιού, λέγοντας με έμφαση ότι αποτελεί "την πιο ανεπαρκή φυσική, νοητική και κοινωνική δραστηριότητα".Το παιδί που απορροφάται από το "μαγικό κουτί", δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα, δεν τρέχει, δεν παίζει, δεν κινείται, δεν ζωγραφίζει.

Οι φοβίες και οι εφιάλτες, επίσης, σχετίζονται με την τηλεόραση, και ταλαιπωρούν τα παιδάκια -και κατά συνέπεια και τις μαμάδες τους- κατά την διάρκεια του ύπνου τους. Τα παιδιά, λόγω του γεγονότος ότι δεν έχουν την κρίση να ξεχωρίζουν το ψεύτικο με το αληθινό, συσχετίζουν ότι βλέπουν, με τον εαυτό τους και τους ανθρώπους που αγαπούν. Έτσι, δεν είναι τυχαίο, άν για παράδειγμα νομίζουν οτι στο κρεβατάκι τους κρύβεται ο κακός ο λύκος που τα περιμένει να τα φάει...

Η τηλεόραση ενοχοποιείται, όμως, και για άλλα προβλήματα.Σχετίζεται άμεσα, με την αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας αφού τα περισσότερα παιδάκια βλέποντας τηλεόραση καταφεύγουν σε διάφορες τροφές που τους παρέχουν άχρηστες θερμίδες, ενώ συγχρόνως περιορίζουν την κίνησή τους.

Επίσης, μεγαλώνοντας αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα κοινωνικότητας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι παιδοψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ένα παιδάκι δεν πρέπει να βλέπει τηλεόραση ΚΑΘΟΛΟΥ μέχρι να γίνει 18 μηνών. Ενώ επιτρέπεται μισή ώρα την ημέρα για τον δεύτερο χρόνο της ζωής τους, και μία ώρα μετά τα δύο χρόνια.

Δώστε το καλό παράδειγμα και περιορίστε την τηλεόραση στο σπίτι σας. Δείτε μια ενημερωτική εκπομπή χωρίς καλούς και κακούς, μια εκπομπή που να έχει μουσική και τραγουδάκια, με κάποιο παιδικό θέμα κατάλληλο για τα παιδιά. Την ώρα που βλέπετε τηλεόραση, συζητήστε με το μικρούλι σας, ανταλλάξτε απόψεις, εξηγήστε και απαντήστε.

Και όταν έρθει η ώρα να κλείσετε την τηλεόραση, αποσπάστε την προσοχή του παιδιού σας με κάποια ευχάριστη δραστηριότητα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...