Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Παιδί και ξένη γλώσσα!


    <p><strong>Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει το παιδάκι σας να έρχεται σε επαφή με μια ξένη γλώσσα, είναι εκεί γύρω στα τρία χρόνια. </strong></p>

Αν ξεκινήσει νωρίτερα, η εκμάθηση της ξένης γλώσσας, μπορεί να εμποδίσει τη γλωσσική του ανάπτυξη και να παρεμποδίσει το λεξιλόγιό του. Στην ηλικία όμως αυτή το μυαλουδάκι του παιδιού αφομοιώνει πολύ εύκολα και γρήγορα οτιδήποτε καινούργιο και έτσι μπορεί να αρχίσει να μιλά την ξένη γλώσσα με τον ίδιο τρόπο και ρυθμό που αρχίζει να μαθαίνει και τη μητρική του γλώσσα.

Όσο καλά όμως και να μιλάτε εσείς οι γονείς την ξένη γλώσσα, είναι προτιμότερο να παραχωρήσετε τη διαδικασία της διδασκαλίας σε κάποιον έμπειρο και ειδικό. Αυτό συμβαίνει γιατί το παιδάκι σας από την αρχή της ζωής του σας ακούει να μιλάτε ελληνικά και θα δυσκολευτεί να αποδεχτεί ξαφνικά αυτόν τον νέο και τελείως διαφορετικό κωδικά επικοινωνίας και επομένως θα μπερδευτεί όταν το κάνετε.

Πριν διαλέξετε το άτομο για να μάθει την ξένη γλώσσα στο μικρούλι σας, βεβαιωθείτε ότι την ξέρει και τη μεταχειρίζεται καλά. Όταν θα είναι με το παιδάκι σας θα πρέπει να μιλά αποκλειστικά αυτή τη γλώσσα, χωρίς να μιλά παράλληλα και ελληνικά. Αν το παιδάκι έχει απορίες και άγνωστη λέξη θα είναι λάθος να του τη μεταφράσει. Ο πιο σωστός τρόπος είναι να του εξηγήσει με κάποια άλλη παραπλήσια λεξούλα και να του δώσει να καταλάβει τι σημαίνει με χειρονομίες και εκφράσεις του προσώπου.

Η εκμάθηση της ξένης γλώσσας πρέπει να γίνει μέσα από ευχάριστες διαδικασίες: παιδικά τραγουδάκια, παιχνίδια και βιβλία πολύχρωμα, χαρούμενα με ωραίες φωτογραφίες. Έτσι το παιδάκι θα συνδυάσει τη μάθηση με τη διασκέδαση και η εκμάθηση της ξένης γλώσσας θα γίνει μια ευχάριστη διαδικασία για εκείνο.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...