Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Το ..γιο-γιό - Μέρος 2ο


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Ενθαρρύνετέ το πολλές φορές την μέρα, ακόμη και αν είναι ...αργά, και συγχαρείτε το κάθε φορά που προσπαθεί και τα καταφέρνει σωστά.</span></span></p>

Δείξτε ενθουσιασμένη με το καινούργιο του κατόρθωμα, αγκαλιάστε το , φιλήστε το, πείτε του πολλά "μπράβο"! Το παιδί, παίρνει θάρρος για αυτή την πράξη του και επειδή του αρέσει ιδιαίτερα να το επευφημούν επαναλαμβάνει την πράξη. Έτσι, η πράξη γίνεται συνήθεια...

Μερικά παιδάκια, συνηθίζουν μέσα σε δύο-τρεις εβδομάδες, άλλα σε ένα μήνα, άλλα περισσότερο. Να θυμάστε ότι πρέπει να έχετε υπομονή και δείξτε ανεκτική με αυτή του την προσπάθεια. Ποτέ μην το πιέσετε, μην το κάνετε να αισθανθεί ντροπή, μην του επιβάλλεται κάποια τιμωρία, μην το μαλώνετε αν δεν τα καταφέρνει.

Άν περνά ο καιρός και δεν βλέπετε κανένα θετικό αποτέλεσμα στην όλη προσπάθεια, μην απελπίζεστε. Ίσως να βιαστήκατε, γι΄αυτό αφήστε να περάσει λίγο χρονικό διάστημα, και ξαναρχίστε!

Πως πρέπει να κάνουνε πιπί τους τα αγοράκια;

Εδώ, οι γνώμες διίστανται. Η μια πλευρά υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι σε όρθια στάση, για να ελέγχει την λειτουργία του και να παρακολουθεί την διαδικασία, ενώ η άλλη πλευρά λέει ότι πρέπει πρώτα να μάθει να κάθεται στο γιο-γιο, πράγμα που εξυπηρετεί τη λειτουργία του εντέρου. Διαλέξτε όποιον τρόπο σας βολεύει καλύτερα...

Ατυχήματα συμβαίνουν!

Μην έχετε την πλασματική εικόνα στο μυαλό σας, ότι από την στιγμή που θα σας δείξει το παιδάκι σας ότι έχει μάθει την λειτουργία και χρήση του γιο-γιο, πως όλα θα κυλήσουν τέλεια. Γελαστήκατε!

Το παιδί, μπορεί να έχει αρχίσει να αποκτά τον έλεγχο της κύστης και των σφιγκτήρων του και να σας ειδοποιεί κάθε φορά που θέλει να χρησιμοποιήσει το γιο-γιο, αλλά πολλές φορές, θα είναι αργά... Εφοδιαστείτε με πλαστικά βρακάκια, που αποτρέπουν τα ατυχήματα και χαρίζουν στο παιδί αυτοπεποίθηση, πριν βγείτε για την βόλτα σας βάλτε το να καθίσει στο γιο-γιο, και φροντίστε να έχετε μαζί σας πάντα μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Μόλις το παιδί μάθει να χρησιμοποιεί το γιο-γιο, αρχίστε να το συνηθίζετε στην ιδέα της τουαλέτας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά πλαστικά καλύμματα που τοποθετούνται στην λεκάνη της τουαλέτας βοηθώντας το να κάνει το τελικό βήμα για αυτή την μεγάλη αλλαγή στην ζωή του. Μην ξεχνάτε, να μάθετε στο παιδί να πλένει πάντα τα χεράκια του ύστερα από κάθε χρήση της τουαλέτας.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...