Όπως στις περισσότερες δραστηριότητες, έτσι κι εδώ χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή για να αποφύγετε τους διάφορους κινδύνους. Τα παιδάκια μέχρι 4-5 χρονών συνήθως δυσκολεύονται να κολυμπήσουν γιατί δεν μπορούν να συγχρονίσουν τις κινήσεις των χεριών και των ποδιών με την αναπνοή. Ποτέ μη χαλαρώνετε λοιπόν την προσοχή σας γιατί λίγα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να βουλιάξουν.
Στη θάλασσα:
Από τη στιγμή που το παιδάκι σας μπει στη θάλασσα θα πρέπει η προσοχή σας να είναι πολύ μεγάλη. Πάντα πρέπει κάποιος να παρατηρεί, να προσέχει και να έχει την ευθύνη του μικρού κολυμβητή. Ποτέ μην επαναπαύεστε ότι κάποιος άλλος το προσέχει. Πρέπει να βρίσκεστε πάντα κοντά του, ιδιαίτερα όταν κολυμπάει χωρίς μπρατσάκια ή σωσίβιο γιατί μέσα σε μόνο λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να χάσει την ισορροπία του.
Πριν ακόμα βουτήξει ελέγξτε τη θερμοκρασία του νερού, τα θαλάσσια ρεύματα, το βάθος και αν υπάρχουν πέτρες ή βράχια που μπορεί να τραυματίσουν το παιδάκι σας. Ακόμα αποφύγετε να κολυμπάτε σε περιοχές που υπάρχουν βάρκες και επιτρέπονται τα θαλάσσια σπορ.
Σε περίπτωση που έχει φάει θα περιμένετε να περάσουν οπωσδήποτε 2 ώρες για να του επιτρέψετε να κολυμπήσει. Δεν πρέπει να κολυμπά όταν σας δείχνει πως είναι κουρασμένο και πεινάει. Αν αισθανθεί κούραση μέσα στη θάλασσα θα πρέπει να βγει αμέσως.
Όταν βγει από τη θάλασσα να έχετε έτοιμη μια μεγάλη πετσέτα για να το σκουπίσετε,να το τυλίξετε για να ζεσταθεί και να το ντύσετε για μη κρυώσει.
Μεγάλη προσοχή επίσης θέλουν και τα φουσκωτά. Θα πρέπει να ελέγξετε αν από κάπου μπορεί να χάνουν αέρα και να έχετε υπόψιν σας πως όσο κι αν φαίνονται ασφαλή μπορούν εύκολα να αναποδογυρίσουν.
Στην πισίνα:
Και η πισίνες κρύβουν πολλούς κινδύνους για τον επίδοξο λιλιπούτειο κολυμβητή σας. Ελέγξτε μήπως γλιστρά το δάπεδο γύρω από την πισίνα και δώστε πολύ μεγάλη προσοχή στα σκαλιά. Όλα τα παιχνίδια με ρόδες και τα ποδήλατα θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από την πισίνα και βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν καρεκλάκια και τραπέζια ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να σκαρφαλώσει το παιδάκι σας. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να μην έχετε ηλεκτρικές συσκευές κοντά στην πισινά. Τέλος, να έχετε υπόψιν σας ότι το χλώριο μπορεί να βλάψει το παιδάκι σας, να ερεθίσει το ευαίσθητο δεματάκι του και να τσούξει τα ματάκια του.
Recommended Comments
Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο