Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Γιατί είναι σημαντικό να παίζουμε με το μωρό μας;


    <p>Το παιχνίδι είναι η σημαντικότερη απασχόληση του μωρού σας και το ζωηρό πλασματάκι σας απαιτεί και τη δική σας ισότιμη συμμετοχή. Αρχίστε το παιχνίδι λοιπόν!</p>

Δείξτε ενδιαφέρον για τα παιχνιδάκια του μωρού σας και μη παραλείπετε να το επιβραβεύετε με ενθουσιασμό κάθε φορά που κάνει κάτι και να το παροτρύνετε να συνεχίσει. Δοκιμάστε να παίζετε εναλλάξ Μια εσείς, μια το μωρό. Χτίστε και γκρεμίστε μαζί του πυργάκια, γεμίστε και αδειάστε κουτάκια, παίξτε με την μπάλα, κρύψτε το πρόσωπό σας για να το βρει το μωράκι, κυνηγήστε το μικρούλη σας μπουσουλώντας. Μπορεί να είναι λίγο κουραστικό για εσάς, αλλά σίγουρα θα γελάσετε, θα διασκεδάσετε και θα ενθουσιαστείτε όταν δείτε πόση χαρά προσφέρετε στο μωράκι σας.

Ενθαρρύνετε την περιέργεια και τη δημιουργικότητα του παιδιού σας. Η φαντασία του μωρού καλπάζει κι αν θελήσει να χρησιμοποιήσει κάποιο παιχνίδι με ανορθόδοξο τρόπο, μην το αποθαρρύνετε. Πρέπει να είστε πάντα θετικοί και να αφήνετε το παιδί να εκφραστεί μέσα από το παιχνίδι με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει καινούργιες λέξεις και ονόματα είναι να του μιλάτε συνέχεια όταν παίζεται μαζί του. Δώστε στο παιδάκι σας μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να του αγοράσετε ακριβά παιχνίδια. Πολλές φορές, ακόμη και τα πιο απλά πράγματα του σπιτιού με λίγη παραπάνω φαντασία μπορούν να μετατραπούν σε υπέροχα παιχνίδια, ικανά να προσφέρουν στο μωράκι σας ατελείωτες ώρες διασκέδασης και δημιουργικής απασχόλησης.

Προσπαθήστε να μην αφήνετε τα παιχνίδια συνεχώς κάτω στο πάτωμα, γιατί το παιδάκι βλέποντας τα συνέχεια εκεί μπορεί να τα βαρεθεί πού γρήγορα. Τοποθετήστε τα μέσα σε ένα καλάθι και φροντίστε να του δίνετε μερικά παιχνιδάκια κάθε μέρα.

Οργανώστε από την αρχή το σπίτι έτσι ώστε το μωράκι σας να έχει έναν άνετο και ασφαλή χώρο να παίζει, κάνοντας και τη δική σας ζωή πιο εύκολη. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε συνέχεια μήπως το μωράκι σας βρει κάτι επικίνδυνο και έχει μεγάλο φόβο να χτυπήσει. Αφήστε το μωράκι στο πάτωμα να ασχολείται με το παιχνίδι που θέλει, δίνοντάς του την ελευθερία και το περιθώριο να κινείτε με τη δική του πρωτοβουλία στο χώρο. Αν σας αρέσει η τάξη πρέπει να τη θυσιάσετε για χατήρι του παιδιού σας. Είναι πολύ δύσκολο να το περιορίσετε μόνο σε ένα δωμάτιο και λάθος τακτική. Το μωράκι θα πρέπει να κινείται σε όλους του χώρου του σπιτιού, να μαθαίνει, να εξερευνά, να αλλάζει παραστάσεις και να μάθει σιγά σιγά να συμμετέχει στην οικογενειακή ζωή.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...