Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Πώς να στηρίξεις το παιδί σου στη μάχη των Πανελληνίων


    <p>Tο παιδί σου από σήμερα ρίχνεται στη μάχη των Πανελληνίων εξετάσεων και σίγουρα μαζί με εκείνο έχεις χάσει κι εσύ τον ύπνο σου. Χαλάρωσε και προσπάθησε να στηρίξεις το παιδί σου σε αυτή την απαιτητική μάχη με κάποιους απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους.</p>

Κάνε μία συζήτηση

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, φρόντισε να βρεις λίγο χρόνο για να μιλήσεις με το παιδί σου. Αναγνώρισε την προσπάθεια που έχει κάνει μέχρι τώρα και τόνισε ότι για εσένα δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Θύμισέ του επίσης, ότι στη ζωή του το περιμένουν πολλές εξετάσεις και πως αυτή είναι μόνο η αρχή. Ανέδειξε τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν σε περίπτωση αποτυχίας και πες του ότι δεν είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις που κρίνουν το μέλλον του, αλλά οι επιλογές που θα παίρνει στη ζωή του καθημερινά. Στο τέλος, χάρισέ του μία μεγάλη αγκαλιά κι ένα φιλί μαζί με τις ευχές για καλή επιτυχία!

Φρόντισε τη διατροφή του

Σαν καλή μαμά φρόντισε κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου να παρέχεις στο παιδί σου τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες. Προσπάθησε να αποφύγεις το delivery και γέμισε τα ντουλάπια και το ψυγείο με φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα υγείας και υγιεινά σνακ.

Μην μεταδίδεις το άγχος σου

Το ξέρουμε ότι είσαι αγχωμένη –ίσως και περισσότερο από το παιδί σου- το ξέρουμε ότι έχεις χάσει τον ύπνο σου, ότι βλέπεις εφιάλτες και φυσάς και ξεφυσάς, όμως το παιδί σου το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να του μεταδίδεις το άγχος σου. Μίλα με το σύντροφό σου, την φίλη σου, τη συνάδελφό σου, τη μαμά σου που τα έχει περάσει και ξέρει, όμως σε καμία περίπτωση μην εξομολογηθείς στο παιδί σου ότι είσαι αγχωμένη για τις εξετάσεις του.

Μην δημιουργείς εντάσεις

Εντάσεις με αφορμή τα παπούτσια που δεν έβγαλε μπαίνοντας στο σπίτι, το δωμάτιο που είναι ένα χάος, τα χέρια που δεν έπλυνε πριν το φαγητό, τις ώρες που περνάει μπροστά στον υπολογιστή και τον κολλητό του που είναι «κακή» επιρροή, μπορούν να μετατοπιστούν για μετά το πέρας των εξετάσεων.

Τι κάνεις σε περίπτωση αποτυχίας;

Αν το παιδί σου σε κάποιο μάθημα δεν πάει τόσο καλά όσο περίμενε, φρόντισε να το εμψυχώσεις και να του δώσεις κίνητρο να πάει καλύτερα στο επόμενο ώστε να καλύψει τη διαφορά. Άλλωστε καμία μάχη για τη σχολή προτίμησής του δεν έχει χαθεί μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων!

kathimerini.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...