Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Καμπάνια για την ενδοοοικογενειακή βία


    <p><strong>Η ενδοοικογενειακή βία σπάνια έχει ένα μόνο θύμα - Στόχος η ανεξαρτητοποίηση των γυναικών</strong></p>

Η Λέα θέλει να μοιάσει στη μαμά της και καταφέρνει να μας σοκάρει. Πρόκειται για τη νέα καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνίστρια ένα μικρό κορίτσι, τη Λέα, που θέλει να μοιάσει στη μητέρα του.

Η Frauenzentrale Zürich, μια ελβετική μη κερδοσκοπική οργάνωση με στόχο να ενθαρρύνει την ανεξαρτητοποίηση των γυναικών, δημοσίευσε το συγκινητικό βίντεο. Σκοπός είναι να προβληματιστούν οι γονείς και να κάνει τις μητέρες να αναρωτηθούν τι πρότυπο θέλουν να αποτελούν για τα παιδιά τους.

Η μικρή Λέα, προσπαθώντας να μοιάσει στη μαμά της αποκαλύπτει ότι οι συνέπειες του φαινομένου δεν εντοπίζονται μόνο σε ένα θύμα. «Η ενδοοικογενειακή βία σπάνια έχει ένα μόνο θύμα. Μην την αφήσετε να φτάσει τόσο μακριά», τονίζει το κορίτσι. Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί «βουβή» νόσο σε πολλές οικογένειες που φαινομενικά δείχνουν υγιείς. Εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από τους συζύγους τους, ενώπιον των παιδιών τους.

Στόχος του βίντεο είναι να δείξει κατά πόσο επηρεάζουν οι συνήθειες των γονέων τα μικρά παιδιά και να αφυπνίσει το κοινό ως προς το φαινόμενο αυτό.

Στο βίντεο της ελβετικής καμπάνιας, η μικρή εμφανίζεται στο πλάνο να δοκιμάζει τα ρούχα και τα παπούτσια της μαμάς της. Δοκιμάζει να βαφεί όπως η μαμά της και καταλήγει να έχει το παραμορφωμένο πρόσωπό της.

Δείτε το βίντεο:

protothema.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...