Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Κάντε φέτος τα Χριστούγεννα ξεχωριστά και μαγικά!


    <p>Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων. Η ζεστή και μαγική ατμόσφαιρα σε κάθε σπίτι με το στολισμένο δέντρο, η γλυκιά προσμονή του Αγίου Βασίλη που θα φέρει τα δώρα και η μυρωδιά των χριστουγεννιάτικων γλυκών σε κάθε κουζίνα είναι από τις πιο ξεχωριστές στιγμές, αφήνουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις και και φαντάζουν μαγικές στα μάτια όλων των μικρών παιδιών.</p>

Κάντε φέτος τα Χριστούγεννα τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους και ξαναγίνετε κι εσείς παιδί.

Δημιουργήστε και αφήστε στο παιδί σας τις πιο όμορφες αναμνήσεις

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι παιδικές αναμνήσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα συναισθήματα. Δεν έχει σημασία τόσο το συμβάν αλλά ο τρόπος και τα συναισθήματα που θα αφήσει στο παιδάκι. Για παράδειγμα ένα παιδί μπορεί να θυμάται ένα χριστουγεννιάτικο τραγουδάκι επειδή ένιωθε ευτυχισμένο και χαρούμενο στην αγκαλίτσα της μαμάς του. Είναι λίγο δύσκολο να προκαθορίσουμε τις αναμνήσεις γιατί δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι θα μείνει στη μνήμη του παιδιού αλλά αξίζει να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο για να τους δημιουργήσουμε τις πιο ξεχωριστές και τις πιο όμορφες στιγμές.

Αφήστε το να συμμετέχει στο στόλισμα του σπιτιού

Βάλτε χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια και αρχίζετε να στολίζετε το δέντρο, το σπίτι και το γιορτινό τραπέζι παρεούλα. Τραγουδήστε, γελάστε, χορέψτε και αποθανατίστε τις όμορφες αυτές στιγμές τραβώντας πολλές φωτογραφίες.

Φτιάξτε μαζί τα δώρα των γιορτών

Είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία καθώς υπάρχουν πολλές κατασκευές για να δημιουργήσει μόνο του υπέροχα δωράκια που θα χαρίσει στη γιαγιά, στον παππού, στο αδερφάκι του, στους φίλους του κ.τ.λ. Το δώρο αυτό μπορεί να είναι μια καρτούλα, μια ζωγραφιά, ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι ή ακόμα και γλυκά. Με αυτό τον τρόπο δείξτε του τι συναισθηματική αξία του δώρου. Σημασία έχει το μεράκι, η φροντίδα και η έκφραση των συναισθημάτων του στους ανθρώπους που αγαπά.

Χαρίστε και μοιράστε πράγματα και σε άλλους ανθρώπους

Ξεχωρίστε παρέα με το παιδί σας παιχνίδια και ρούχα που δε χρειάζεται και δωρίστε τα σε παιδάκια που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Μπορείτε να τα χαρίσετε σε ένα ίδρυμα και σε μια φιλανθρωπική οργάνωση. Επισκεφτείτε τα διάφορα παζάρια που οργανώνονται στις γιορτές και συμμετέχετε όσο μπορείτε για να βοηθήσετε άπορα παιδάκια. Με τον τρόπο αυτό το παιδί σας θα μάθει να μοιράζετε, να προσφέρει, να αγαπάει και να νοιάζεται τους συνανθρώπους του.

Κάντε τους μια όμορφη έκπληξη

Καλέστε φίλους στο σπίτι, ετοιμάστε ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό και στολίστε το δωμάτιο του με λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δε φαντάζεστε τη χαρά του προσφέρουν αυτές οι μικρές εκπλήξεις!

Κάντε μαζί βολτίτσες

Μια βόλτα στο στολισμένο πάρκο της περιοχής σας, ένας περίπατος στο βουνό και ένα πικ νικ αρκούν για τους προσφέρετε υπέροχες στιγμές και να δουν καινούργια πράγματα.

Απολαύστε τη ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού

Φτιάξτε μια ζεστή σοκολάτα, αφήστε μόνο τα φωτάκια του δέντρου αναμμένα, ανάψτε το τζάκι κουβεντιάστε για αυτές τις μαγικές γιορτές, διαβάστε του χριστουγεννιάτικα παραμύθια ή δείτε μαζί μια χριστουγεννιάτικες ταινία.

Μοιραστείτε τις δικές σας αναμνήσεις

Μοιραστείτε μαζί του τις αναμνήσεις από τα παιδικά σας χρόνια. Μιλήστε τους για την δική φανταστική εμπειρία συνάντησης με τον Αγιο Βασίλη, για το αγαπημένο σας δώρο, το αγαπημένο σας γλυκό και δείξτε του φωτογραφίες. Τα παιδάκια τρελαίνονται για αυτές τις ιστορίες.

Μην ξεχνάτε να τους λέτε πόσο τα αγαπάτε, να τα κρατάτε στην αγκαλιά σας και να τα φιλάτε!

Ακόμα κι αν το παιδάκι σας μεγαλώνει, ποτέ δε θα γίνει αρκετά μεγάλο για να αρνηθεί μια αγκαλιά,ένα σ'αγαπώ και ένα φιλί από τους γονείς του. Μη διστάσετε λοιπόν να κρατάτε στην αγκαλίτσα σας με την πρώτη ευκαιρία!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...