Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

“Ξυπνούν” τις ωοθήκες των γυναικών με πρόωρη εμμηνόπαυση!


    <p><strong>Δίνουν ζωή σε "ανενεργές" ωοθήκες και χαρίζουν την ευκαιρία σε γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση</strong>... να αποκτήσουν μωρό!</p>

Την επανάσταση στο χώρο της εξωσωματικής "αγγίζουν" Αμερικάνοι και Ιάπωνες ερευνητές, φέρνοντας στο φως μια μέθοδο που έχει ήδη φέρει στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι 3,3 κιλών στο Τόκιο. Πρόσφατα, επίσης μια δεύτερη γυναίκα με παρόμοιο πρόβλημα έμεινε έγκυος! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τεχνική απευθύνεται στο 1% των γυναικών πριν τα 40, το οποίο οδηγείται συχνά σε δωρήτριες ωαρίων.

Ωστόσο, η πρωτοποριακή μέθοδος βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, με πολλούς ειδικούς να εκφράζουν επιφυλάξεις για την πρόωρη πρακτική της πάνω στον άνθρωπο.

Αντίθετη άποψη, βέβαια, φέρουν οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, οι οποίοι δοκίμασαν τη μέθοδο σε 27 γυναίκες της Ιαπωνίας με μέσο όρο ηλικίας τα 37. Οι συγκεκριμένες έμειναν στείρες επτά χρόνια πιο νωρίς από το φυσιολογικό και είπαν "ναι" στην αφαίρεση των ωοθηκών τους, με σκοπό την "αφύπνιση" των ωοθυλακίων τους και την επανεμφύτευση τους.

«Η θεραπεία μας είναι σε θέση να ξυπνήσει τα ανώριμα ωοθυλάκια και να τα αναγκάσει να απελευθερώσουν τα ωάρια σε μια πιο ώριμη μορφή» δήλωσε ο Aaron Hsueh, καθηγητής μαιευτικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Πιο συγκεκριμένα, η μέθοδος προχώρησε στον τεμαχισμό των ωοθηκών και μέσα από την έγχυση μιας χημικής ουσίας και των ορμονών κατάφερε να αναπτύξει νέα ωάρια σε 8 από τις 27 γυναίκες. Τα τελευταία στη συνέχεια αξιοποιήθηκαν μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Παρόλα αυτά, μόνο δυο γυναίκες κατάφεραν να μείνουν έγκυες!

Η πρώτη από αυτές γέννησε με καισαρική στην Ιαπωνία, καθώς το έμβρυο βρισκόταν σε κάθετη θέση για 37 εβδομάδες. Όπως αναφέρει ο καθηγητής μαιευτικής στο Πανεπιστήμιο St Μαριάννα, κ. Kawamura: "Το άγχος της ομάδας ήταν τεράστιο, αλλά όταν το μωρό βγήκε υγιές, μας κυρίευσε η ευχαρίστηση. Ελπίζω η μέθοδος στο μέλλον να βοηθήσει όλες τις γυναίκες του πλανήτη με ανεπάρκεια ωοθηκών".

Πάντως, οι επιστήμονες δήλωσαν ότι η επαναστατική τεχνική είχε ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία σε ποντίκια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτούνται βελτιώσεις. Φιλοδοξία τους είναι να χαρίσει χαμόγελα σε πάνω από το 25% των γυναικών με πρόωρη εμμηνόπαυση και σε στείρες γυναίκες που, είτε έχουν κάνει χημειοθεραπείες, είτε απλά έχουν ασταθή κύκλο περιόδου.

flowmagazine.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...