Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Το 92% των μαμάδων ανησυχεί για τον θηλασμό...


    <p>Σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε σε 500 νέες μητέρες, από το «Cincinnati Children’s Hospital Medical Center» του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Davis Medical Center, τουλάχιστον το 92% των εξ αυτών προβληματίζεται με τον θηλασμό 3 ημέρες μετά την γέννηση του μωρού τους.</p>

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι για το 52% των νέων μαμάδων, ο κύριος λόγος που τους προκαλούσε ανησυχία σχετικά με τη διαδικασία του θηλασμού, αφορούσε σε προβλήματα που παρουσιάζονταν κατά τη διαδικασία, όπως για παράδειγμα ότι το μωρό αρνείται να θηλάσει ή ότι είναι ανήσυχο.

Ο δεύτερος πιο κοινός λόγος και αφορούσε στο 44%, σχετίζονταν με πόνο στη θηλή, πόνο στο στήθος, ή διόγκωση.

40% των γυναικών δήλωσε ότι ανησυχούσαν για το εάν η ποσότητα του γάλατος που παρήγαγαν ήταν αρκετή για τη σίτιση του μωρού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο θηλασμός έχει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για την μητέρα όσο και για το μωρό, που το ακολουθούν για την υπόλοιπη ζωή του. Οι ιατροί συνιστούν το θηλασμό για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του μωρού.

Στη συγκεκριμένη έρευνα οι μητέρες που ανέφεραν πρόβλημα την τρίτη ημέρα της γέννησης του μωρού, είχαν 60% περισσότερες πιθανότητες να σταματήσουν να θηλάζουν , σε σχέση με εκείνες οι οποίες δεν ανέφεραν πρόβλημα.

Αν προβληματίζεστε σχετικά με τη διαδικασία του θηλασμού καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Μιλήστε με έναν ειδικό και ενημερωθείτε για τη διαδικασία του θηλασμού. Όσα περισσότερα ξέρετε τόσο πιο πολύ θα μειωθούν οι ανησυχίες σας.

Μιλήστε με άλλες μητέρες. Η ενθάρρυνση και η επιβεβαίωση από άλλες γυναίκες που είχαν ανάλογη εμπειρία μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Πηγή: healthtimes.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...