Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Τα παραμύθια κάνουν καλό στα παιδιά


    <p>Ακόμα και τα παιδιά ηλικίας 9 ετών και πάνω έχουν ανάγκη από παραμύθια το βράδυ, αλλά προκύπτει ότι όλο και λιγότερα κάθονται με τους γονείς τους για να τους διαβάσουν</p>

Οι γονείς θα πρέπει να συνεχίζουν την ανάγνωση παραμυθιών και βιβλίων στα παιδιά τους ακόμα και πάνω από τα 9 έτη, καθώς έτσι συμβάλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της ακαδημαϊκής προόδου τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η μελέτη του Oxford University Press επισήμανε μια απότομη μείωση του αριθμού των γονέων που διαβάζουν ιστορίες στα παιδιά τους την ώρα που πηγαίνουν για ύπνο από τη στιγμή που πλέον τα ίδια τα παιδιά είχαν αρχίσει να διαλέγουν και να διαβάζουν μόνα τους βιβλία, γύρω στην ηλικία των επτά δηλαδή.

Αλλά οι ειδικοί λένε ότι ακόμη και όταν οι μαθητές έχουν μάθει τα βασικά, η ανάγνωση ενός βιβλίου από το γονέα παίζει ρόλο ζωτικής σημασίας.

Ο James Clements, κορυφαίος σύμβουλος σχολείων στα θέματα της ανάγνωσης, είπε: «Μεταξύ των ηλικιών επτά και εννέα, οι γονείς μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Αυτή η ηλικία τους δίνει την ευκαιρία να στηρίξουν το παιδί τους και να του αναπτύξουν την αγάπη για το διάβασμα. Το κέρδος που θα έχουν τα παιδιά από την τακτική ανάγνωση βιβλίων θα φανεί κατά τη διάρκεια των μαθητικών τους χρόνων».

Προηγούμενη έρευνα έδειξε επίσης ότι τα παιδιά που διαβάζουν για διασκέδαση είναι πιο πιθανό να είναι καλύτερα στα μαθηματικά και στη γλώσσα από ότι εκείνα που διάλεξαν ένα βιβλίο κατά τύχη.

Μία άλλη έρευνα, πριν από μερικές ημέρες, έδειξε ότι το κλασικό διάβασμα ενός παραμυθιού πριν τον ύπνο είναι μια συνήθεια που πλέον χάνεται, μιας και το ένα τρίτο των γονέων δεν διαβάζουν στα παιδιά τους το βράδυ.

Μόλις το 64% των γονέων με παιδιά κάτω των επτά ετών εξακολουθεί να τους διαβάζει και από αυτούς, μόλις ένας στους πέντε το κάνει κάθε βράδυ.

Η μελέτη έδειξε ότι το μέσο παιδί του σήμερα ακούει περίπου μόνο τρία παραμύθια την εβδομάδα.

Όμως, το ένα τέταρτο 1.000 παιδιών ηλικίας επτά και κάτω, το 5% δηλαδή, δεν έχει στο σπίτι του ούτε ένα βιβλίο.

Αντίθετα, το 91% των γονέων δήλωσαν ότι οι δικοί τους γονείς του διάβαζαν πολύ συχνά παραμύθια, όταν ήταν οι ίδιοι παιδιά, σύμφωνα με το Littlewoods.com.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...