Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Τα παιδιά που γυμνάζονται παίρνουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο


    <p>Η εντατική σωματική άσκηση βελτιώνει τις επιδόσεις των εφήβων στο σχολείο, σύμφωνα με νέα έρευνα των πανεπιστημίων ου Νταντί και του Στραθκλάιντ, που δημοσιεύτηκε στη βρετανική επιθεώρηση Sports Medicine.</p>

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 5.000 παιδιά, έδειξε πως η γυμναστική συνδέεται με καλύτερους βαθμούς στα διαγωνίσματα θεωρητικών αλλά και θετικών μαθημάτων (αγγλικά, μαθηματικά, επιστήμες).

Τα επίπεδα της σωματικής άσκησης των μαθητών αξιολογήθηκαν στην ηλικία των 11 ετών με τη χρήση ενός επιταχυνσιόμετρου, προσαρτημένου σε μια ελαστική ζώνη.

Όπως διαπιστώθηκε, τα αγόρια ασκούνταν, συντηρητικά ως έντονα, κατά μέσο όρο 29 λεπτά ημερησίως, ενώ τα κορίτσια 18 λεπτά ημερησίως.

Παράλληλα, οι επιστήμονες αξιολόγησαν και τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών σε ηλικία 11, 13 και 15 με 16 ετών.

Όπως προέκυψε, στην ηλικία των 11 ετών τα παιδιά που γυμνάζονταν περισσότερο είχαν καλύτερες επιδόσεις στα διαγωνίσματα τόσο στα θεωρητικά όσο και στα θετικά μαθήματα, ενώ η σωματική δραστηριότητα φάνηκε να βελτιώνει τους βαθμούς των κοριτσιών στις επιστήμες.

Επιπλέον οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι αποδόσεις των παιδιών που ασκούνταν σε ηλικία 11 ετών συνέχιζαν να είναι καλύτερες και τα επόμενα χρόνια, όταν τα παιδιά ήταν 13 και 16 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα, κάθε 17 λεπτά πρόσθετης σωματικής άσκησης στην ηλικία των 11 ετών αύξαναν τις επιδόσεις των αγοριών σε ηλικία 15 με 16 ετών. Το ίδιο ίσχυε στα κορίτσια για κάθε 12 λεπτά πρόσθετης άσκησης.

Η συνιστώμενη διάρκεια άσκησης για τα παιδιά είναι 60 λεπτά την ημέρα. Στο πλαίσιο της μελέτης οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις σχολικές επιδόσεις, όπως για παράδειγμα το βάρος γέννησης, το κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη της μητέρας, την κοινωνική και οικονομική κατάσταση.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...