Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Περισσότερα μωρά γεννιούνται πλέον από γυναίκες άνω των 35 παρά κάτω των 25 ετών

    Περισσότερα φαίνεται πως είναι τα μωρά που γεννιούνται από γυναίκες άνω των 35 ετών από αυτά που οι μητέρες τους είναι κάτω των 25 ετών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών (ONS) στη Βρετανία.

Το εντυπωσιακό με αυτά τα στατιστικά είναι πως κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1938 που ξεκίνησαν οι έρευνες τέτοιου είδους.

Η εν λόγω έρευνα υποστηρίζει πως οι γυναίκες επιλέγουν τη μητρότητα ολοένα και πιο αργά στη ζωή τους. Παράλληλα, αυξημένος είναι και ο αριθμός των γυναικών που δεν κάνουν καθόλου παιδιά, είτε λόγω επιλογής, είτε λόγω δυσκολιών.

Πιο συγκεκριμένα, το 2014, το 21% των μωρών που γεννήθηκαν στη Βρετανία και την Ουαλία, είχαν μητέρες άνω των 35 ετών, ενώ το 20% είχαν μητέρες νεαρότερες των 25 ετών.

Συνολικά, οι μητέρες στην πλειοψηφία τους ήταν μεταξύ 25 και 34 ετών, με το 52% να ανήκει στις μητέρες από 30 χρονών και πάνω.

Σύμφωνα με την έκθεση του ONS, ο μέσος όρος της ηλικίας των πατεράδων έχει επίσης αυξηθεί, καθώς το 2014 ο μέσος όρος ήταν 33,1 ετών, ενώ το 2013 ήταν 32,9 ετών.

Όπως σχολίασε ο Siobhan Freegard, ιδρυτής της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Channel Mum», η αύξηση που παρατηρήθηκε, πιθανότατα οφείλεται στην επιλογή των ζευγαριών να αναβάλλουν τη δημιουργία οικογένειας μέχρι να αποκτήσουν μια επαγγελματική και οικονομική σταθερότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Freegard δήλωσε στη «The Daily Telegraph» πως: « Για να ξεκινήσεις μια οικογένεια, χρειάζεσαι ένα σπίτι, αλλά σε πολλά μέρη κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο για όσους είναι κάτω των 25 ετών. Τα ενοίκια και οι τιμές των σπιτιών ξεπερνούν τους μισθούς, ενώ η αυξανόμενη επαγγελματική αβεβαιότητα σημαίνει πως τα ζευγάρια περιμένουν μέχρι να αισθανθούν σιγουριά για να γίνουν γονείς».

Αναφορικά με την κοινωνική κατάσταση των γονιών, το 53% των μωρών έχουν γονείς που έχουν παντρευτεί ή που ζουν με σύμφωνο συμβίωσης. Στο εν λόγω ποσοστό παρατηρείται πτώση, καθώς το 2004 άγγιζε το 58%.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...