Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Ο χρόνος επίτευξης της κύησης επηρεάζει το αποτέλεσμα της


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Ο χρόνος που απαιτείται για να επιτευχθεί η κύηση φαίνεται να επηρεάζει το αποτέλεσμα της, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Fertility and Sterility.</span></span></p>

Συγκεκριμένα, ο χρόνος που απαιτείται για να επιτευχθεί η εγκυμοσύνη φαίνεται να επηρεάζει τον κίνδυνο αποβολής, τις εξωμήτριες κυήσεις και τις πολλαπλές γεννήσεις ζωντανών εμβρύων.

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Λουντ με επικεφαλής τους Δρ Aννα Αξμον και Λαρς Χαγκμαρ έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 5.302 κυήσεις σε τρεις ομάδες Σουηδών γυναικών. Οι γυναίκες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα ώστε να καθοριστεί ο χρόνος επίτευξης της κύησης.

Οι κυήσεις που κατέληξαν σε αποβολές, τόσο πρόωρα όσο και μετέπειτα, χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να επιτευχθούν εν συγκρίσει με αυτές που κατέληξαν σε γεννήσεις ζώντων εμβρύων. Ομοίως ο κίνδυνος εξωμήτριας κύησης σχετιζόταν άμεσα με τον χρόνο επίτευξης της κύησης.

Αντίθετα, οι πολλαπλές γεννήσεις ζωντανών εμβρύων συσχετίστηκαν με συντομότερο χρόνο επίτευξης της κύησης, ενώ δεν παρατηρήθηκε σχέση μεταξύ χρόνου και θνησιγένειας. Μεταξύ των κυήσεων που κατέληξαν σε γέννηση ενός ζώντος εμβρύου, ο χρόνος επίτευξης σχετιζόταν άμεσα με τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...