Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Μπορούν ασθενείς σε χημειοθεραπεία να κάνουν παιδί;


    <p>Ένα νέο φάρμακο μπορεί να βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, να αποκτήσουν παιδί στο μέλλον.</p>

Το 10% των γυναικών κάτω των 30 και το 60% που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους, έχει εκτιμηθεί ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί μετά την υποβολή τους σε χημειοθεραπεία.

Αλλά ένα νέο πειραματικό φάρμακο με την κωδική ονομασία AS 101, μπορεί να προστατεύσει τις ωοθήκες από τη ζημιά που προκαλεί η χημειοθεραπεία.

Το φάρμακο έχει δοκιμαστεί σε ποντίκια στο νοσοκομείο του Ισραήλ, Tel Hashomer και στο πανεπιστήμιο του Bar-Ilan και τα αποτελέσματα είναι πολύ ελπιδοφόρα.

Οι ειδικοί ελπίζουν ότι σύντομα θα μπορέσουν να μεταφέρουν τη θεραπεία και σε ανθρώπινα κύτταρα.

Μεγάλο ποσοστό γυναικών επιλέγουν να καταψύξουν τα ωάρια τους όταν μαθαίνουν ότι πάσχουν από καρκίνο. Ωστόσο τα ποσοστά επιτυχίας εγκυμοσύνης από κατεψυγμένα ωάρια, φτάνουν μόλις το 2%.

Ο Δρ Anthea Martin, του Cancer Research στη Βρετανία δήλωσε ότι τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά ενώ τόνισε ότι η υπογονιμότητα σε ασθενείς με καρκίνο είναι μια καταστροφική συνέπεια την οποία ίσως καταφέρουν να αντιμετωπίσουν.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...