Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Καλύτερους βαθμούς παίρνουν τα παιδιά με καλή φυσική κατάσταση!


    <p>Οι έφηβοι που διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση τα πηγαίνουν καλύτερα στις εξετάσεις σε σχέση με αυτούς που είναι τεμπέληδες, σύμφωνα με νέα έρευνα.</p>

Είναι γνωστό ότι η καλή φυσική κατάσταση κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση μιας φυσικής και ψυχικής ευεξίας στη μετέπειτα ζωή του ατόμου.

Τώρα, ολοένα και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι ίσως να διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη νοητική λειτουργία και την ακαδημαϊκή επίδοση.

Στο πλαίσιο της έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of Paediatrics, οι επιστήμονες εξέτασαν την επίδραση διαφόρων παραγόντων που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση, στην ακαδημαϊκή επίδοση των συμμετεχόντων. Στους παράγοντες αυτούς συμπεριλαμβάνονταν η καρδιοαναπνευστική ικανότητα, η μυϊκή δύναμη και η κινητική ικανότητα.

Συμμετέχοντες ήταν 2000 παιδιά και έφηβοι ισπανικής καταγωγής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καρδιοαναπνευστική και η κινητική ικανότητα συνδέονταν ανεξάρτητα αλλά και συνδυαστικά με την ακαδημαϊκή επίδοση.

Ωστόσο, ο συσχετισμός της ακαδημαϊκής επίδοσης με τη φυσική κατάσταση αποδείχτηκε ισχυρότερος όσον αφορά στην ταχύτητα, την ευκινησία και τον συντονισμό.

Τα παιδιά και οι έφηβοι που ήταν λιγότερο ικανά ή επιδέξια στις δοκιμασίες για τη φυσική κατάσταση, είχαν και χαμηλότερους βαθμούς στο σχολείο.

Η μυϊκή δύναμη δεν συσχετίστηκε με την ακαδημαϊκή επίδοση.

cypriahealth.com




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...