Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Η κουβέντα στο οικογενειακό τραπέζι ενισχύει τα παιδιά!


    <p><strong>Αυξημένη αυτοπεποίθηση και καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες είναι το κέρδος για όσα παιδιά μιλάνε στο οικογενειακό τραπέζι</strong>, σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα κατά του Αναλφαβητισμού.</p>

Ειδικοί μελέτησαν τις συνήθειες 35 χιλιάδων παιδιών στην Βρετανία και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, ενώ τόνισαν ότι ένα στα τέσσερα παιδιά δεν τρώει στο τραπέζι με την οικογένειά του.

Η μελέτη έγινε με τη μορφή ερωτηματολογίου σε παιδιά ηλικίας από 6-18 ετών σε 188 σχολεία. Τα αποτελέσματα διαφωτιστικά: Το 62% των παιδιών που κάθεται στο τραπέζι και συζητά με την οικογένειά του κατά τη διάρκεια του φαγητού έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με το 47% των παιδιών που τρώνε σιωπηλά και με τo 52% των παιδιών που δεν κάθονται καθόλου στο τραπέζι.

Παράλληλα, το 75% των παιδιών που συμμετέχουν στο οικογενειακό τραπέζι δήλωσαν ότι τους είναι πιο εύκολο να συμμετέχουν στις συζητήσεις μέσα στην τάξη. Αντίστοιχα, την ίδια άνεση στην τάξη νιώθει μόλις το 57% των παιδιών που κάθονται στο οικογενειακό τραπέζι αλλά δεν συζητούν, ενώ σε καλύτερη μοίρα είναι τα παιδιά που δεν κάθονται καθόλου στο τραπέζι, με ποσοστό 64%.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Εθνικού Ιδρύματος κατά του Αναλφαβητισμού, Τζόναθαν Ντάγκλας, η μελέτη δείχνει το μεγάλο ρόλο που έχει στην μελλοντική επιτυχία των παιδιών η συζήτηση στο σπίτι: «Η συζήτηση και η επικοινωνία στο σπίτι, κάτι που είναι πολύ εύκολο, ιδιαίτερα τις ώρες των γευμάτων, βοηθά τα παιδιά να έχουν επιτυχημένη και ευτυχισμένη ζωή».




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...