Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Επτά συμπτώματα για την αναγνώριση ασθενειών σε βρέφη


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Ιατρικοί εμπειρογνώμονες συνέταξαν έναν κατάλογο με επτά συμπτώματα τον οποίο οι μητέρες και οι εργαζόμενοι στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης μπορούν να χρησιμοποιούν για να αναγνωρίζουν σοβαρές ασθένειες σε νεογέννητα οι οποίες απαιτούν άμεση νοσηλεία.</span></span></p>

Iατρικοί εμπειρογνώμονες στο Χονγκ Κονγκ συνέταξαν έναν κατάλογο με επτά συμπτώματα τον οποίο οι μητέρες και οι εργαζόμενοι στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης μπορούν να χρησιμοποιούν για να αναγνωρίζουν σοβαρές ασθένειες σε νεογέννητα οι οποίες απαιτούν άμεση νοσηλεία.

Περίπου 4 εκατομμύρια μωρά σ’ όλον τον κόσμο πεθαίνουν κάθε χρόνο πριν συμπληρώσουν ένα μήνα ζωής και τα τρία τέταρτα εξ αυτών πεθαίνουν κατά την πρώτη εβδομάδα της ζωής τους, κυρίως από βακτηριακές λοιμώξεις, επιπλοκές του τοκετού και πρωιμότητα.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Lancet, οι ερευνητές αναφέρουν πως ο κατάλογος μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό σοβαρών ασθενειών σε βρέφη κάτω των δύο μηνών και συμπληρώνει ένα κενό προηγούμενου καταλόγου ο οποίος δεν κάλυπτε τα βρέφη κατά την πρώτη εβδομάδα της ζωής τους.

Όποιοι φροντίζουν παιδιά, οι μητέρες, πρέπει να γνωρίζουν ότι αν τα παιδιά δεν τρέφονται καλά, είναι ένδειξη σοβαρής ασθένειας και πρέπει να το αντιμετωπίσουν", δήλωσε ο Μάρτιν Ουέμπερ, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Φαίνεται πολύ απλό, όμως πρόκειται για μηνύματα που είναι ανάγκη να προωθήσουμε ευρύτερα. Αν το μωρό δεν κινείται αυθόρμητα και το κάνει μόνο όταν το αγγίζεις, αυτό πρέπει να σε ανησυχήσει και να καταλάβεις ότι το μωρό έχει προβλήματα", πρόσθεσε ο Ουέμπερ σε τηλεφωνική συνέντευξή του προς το πρακτορείο Ρόιτερ. Υπογράμμισε επίσης ότι η θνησιμότητα μπορεί να μειωθεί μόνον αν παρασχεθεί στα παιδιά αυτά η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη

Τα επτά κλινικά συμπτώματα είναι τα εξής:

  • Δυσκολία στη σίτιση
  • Σπασμοί
  • Κίνηση μόνον κατόπιν διέγερσης
  • Ρυθμός αναπνοής 60 ανάσες το λεπτό ή περισσότερες
  • Σοβαρή κοιλότητα στο στήθος κατά την αναπνοή
  • Θερμοκρασία πάνω από 37,5 βαθμούς Κελσίου
  • Θερμοκρασία κάτω από 35,5 βαθμούς Κελσίου




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...