Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λιγότερα ωάρια, μεγαλύτερος κίνδυνος αποβολής


    <p>Νέα έρευνα υπέδειξε ότι περίπου το 20% των κυήσεων σε γυναίκες που παρήγαγαν λιγότερα από 4 ωάρια μετά τη διέγερση των ωοθηκών κατέληξαν σε αποβολή.</p>

Γυναίκες που παράγουν λιγότερα ωάρια κατά τη διάρκεια προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης, είναι περισσότερο πιθανό να αποβάλουν, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Επιστήμονες, ανέλυσαν 124.351 κυήσεις που επιτεύχθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση, μεταξύ του 1991 και του 2008.

Περίπου το 20% των κυήσεων σε γυναίκες που παρήγαγαν λιγότερα από 4 ωάρια μετά τη διέγερση των ωοθηκών κατέληξαν σε αποβολή.

Η έρευνα υπέδειξε ότι η ποιότητα των ωαρίων στα συγκεκριμένα περιστατικά ήταν φτωχότερη. Οι γιατροί δήλωσαν ότι οι πληροφορίες θα τους βοηθήσουν να συμβουλεύουν τις ασθενείς.

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το King's College London και το University of Birmingham, το ποσοστό αποβολής μειώθηκε σε 15,5% για γυναίκες που παρήγαγαν 4 έως 9 ωάρια και σε 13,8% για όσες παρήγαγαν 10 έως 14.

Ο μέσος κίνδυνος αποβολής ήταν 15%.

Η ερευνήτρια, Dr Sesh Sunkara, πιστεύει ότι οι πληροφορίες θα ενδυναμώσουν τις γυναίκες. Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι αγχωτική εμπειρία και η αποβολή την καθιστά περισσότερο, δήλωσε.

Η Dr Sunkara δήλωσε ότι η έρευνα, μπορεί πιθανόν να υποδεικνύει νέους παράγοντες κινδύνου, όπως εγχείρηση ωοθηκών, που θα μπορούσε να αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής αν μειωνόταν ο αριθμός ωαρίων που μια γυναίκα παράγει.

Το γεγονός ότι γυναίκες με λιγότερα ωάρια είχαν περισσότερες αποβολές, έδειξε ότι η ποιότητα των ωαρίων είναι χαμηλή, καθώς λόγω της χαμηλής ποιότητας των ωαρίων παρουσιάστηκαν αποβολές.

iatronet.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...