Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Ένας στους 10 Έλληνες γονείς φοβάται ακόμη τα εμβόλια


    <p>Ολοένα και περισσότεροι παιδίατροι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με γονείς που εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις ή και άρνηση εμβολιασμού των παιδιών τους</p>

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Έλληνες γονείς απέναντι στα εμβόλια.

Το 11% των γονιών φοβάται τον εμβολιασμό των παιδιών τους, με την άρνηση να χτυπάει κόκκινο σε ό,τι αφορά σε συγκεκριμένα εμβόλια, όπως το MMR (ιλαράς-παρωτίτιδας- ερυθράς), το HPV (για τα κονδυλώματα και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας), το εμβόλιο για τον ροταϊό (για τη γαστρεντερίτιδα), καθώς και το αντιγριπικό.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε την Πέμπτη, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας «Ενημερώσου… Είναι μεταδοτικό» ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας αλλά και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρίας, κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, αναδεικνύοντας το έλλειμμα της έγκυρης πληροφόρησης για τα εμβόλια στην Ελλάδα, «έλλειμμα που δημιουργεί κενό στην εμβολιαστική κάλυψη των Ελληνόπουλων» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ολοένα και περισσότεροι παιδίατροι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με γονείς που εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις ή και άρνηση εμβολιασμού των παιδιών τους.

«Ο προβληματισμός και ο φόβος των γονέων, η έλλειψη εμπιστοσύνης στις φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και η άγνοια σχετικά με τα συστατικά των εμβολίων, δημιουργούν ένα σοβαρό ζήτημα στην εμβολιαστική κάλυψη της Ελλάδας» είπε ο καθηγητής, παρουσιάζοντας όμως και τη λύση, την ιστοσελίδα vaccines.e-child.gr, της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, η οποία περιέχει πληροφορίες και επιστημονικά στοιχεία για τη λειτουργία και την ασφάλεια των εμβολίων, ερωτήσεις – απαντήσεις για τους γονείς, συστάσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς, χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών, συμβουλές προς παιδιάτρους, αλλά και συμβουλές προς γονείς.

Πηγή:protothema.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...