Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Τι είναι το «Cyberkids» και πώς διασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο


    <p>Η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δημιούργησε το «Cyberkids»...μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που διασφαλίζει την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.</p>

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω touchscreen call, αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Οι αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή που προέρχεται από το διαδίκτυο μέσω ενός σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (Cyber Alert).

Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης δήλωσε ότι προσδοκά μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχουν κατεβάσει την εφαρμογή αυτή 500.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων και με τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας οι χρήστες της να έχουν φθάσει τα 3.500.000.

«Η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου θα επιτρέψει στην Ελληνική Αστυνομία να διαθέτει τη διασημότερη εφαρμογή (application) κινητού τηλεφώνου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ανάπτυξη της ειδικής διαδικασίας στα ελληνόπουλα μέσω του Cyber Alert αποτελεί όχι μόνο ευρωπαϊκή, αλλά και παγκόσμια καινοτομία», πρόσθεσε.

Πηγή tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...