Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Πώς αντέδρασαν τα παιδιά στη θέα ενός... γουόκμαν


    <p>Το κοιτάζουν περίεργα, το “χτυπούν”, το φέρνουν κοντά στα αυτιά τους. Μάλλον πιστεύουν ότι λίγο ακόμα, και θα βγάλει καπνούς. Παρακολουθείστε πώς ένα γουόκμαν, αγαπημένο για εμάς τους παλιούς, μοιάζει φοβερά περίπλοκο και σύνθετο στα μάτια της νέας γενιάς.</p>

Όσα παιδιά γεννήθηκαν μέχρι και τη δεκαετία του 1980, έχουν σίγουρα συγκρατήσει στη μνήμη τους εκείνη την αγαπημένη συσκευή που συντρόφευε μουσικά κάθε ανέμελη στιγμή της εφηβικής ηλικίας. Στο σπίτι, στα σχολικά διαλείμματα, σε εκδρομές, σε στιγμές αϋπνίας, με σκοπό να μετρηθούν σωστά τα προβατάκια και σειρά να πάρει η αγκαλιά του Μορφέα, κάθε παιδί δεν ξεχνούσε σχεδόν ποτέ, να πάρει μαζί του το γουόκμαν.

Η εγγραφή μίας κασέτας προϋπέθετε μεράκι, ανεξάντλητη φαντασία, αυτοσχέδια δημιουργία για μουσικές επιλογές που ήταν ικανές να μετατρέψουν μία απλή ημέρα σε ένα μοναδικό γεγονός. Τουλάχιστον, έτσι φαινόταν στα μάτια μας, ή καλύτερα στα αυτιά μας. Πολλά από τα παιδιά που αντιδρούν στο βίντεο, βλέποντας το γουόκμαν μπροστά τους, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πώς να το χρησιμοποιήσουν. Πολλά δεν είχαν γεννηθεί όταν υπήρχε η κασέτα.

Ξεκινούν τις εικασίες που μάλλον περιπλέκουν περισσότερο, τα πράγματα σχετικά με την χρήση και τον τρόπο λειτουργίας του. Πολλά πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με ένα κινητό. Πώς αντιδρούν όμως, όταν συνειδητοποιούν ότι αυτό που έχουν μπροστά τους ήταν μια φορά και έναν καιρό, φοβερή καινοτομία; Εκπλήσσονται, τρομάζουν, φοβούνται ότι θα χαλάσει πριν καν το λειτουργήσουν. Ένα κορίτσι σχεδόν, το χτυπάει για να δει ενδεχόμενες “αντιδράσεις”.

Ο παραλληλισμός της παλιάς με τη νέα γενιά, αναπόφευκτος, όπως και οι παιδικές αντιδράσεις που ακολουθούν, μοναδικές. Τα σύγχρονα παιδιά δεν μπορούν να διανοηθούν πως κάποτε, μας αρκούσε να ακούμε τριάντα τραγούδια τη στιγμή που σήμερα, μπορούμε να κατεβάσουμε αστραπιαία χιλιάδες κομμάτια. Είχε όμως, και αυτό τη γλύκα του. Όπως έχει για τα παιδιά σήμερα ένα τάμπλετ. Μπορείτε να φανταστείτε ποιες θα ήταν οι δικές μας αντιδράσεις, αν μας έδιναν την πιο εξελιγμένη συσκευή, στην εποχή που μεγαλώσαμε;

Πηγή: pathfinder.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...