Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Πτυχιούχοι εθελοντές προσφέρουν αφιλοκερδώς σε άπορα παιδιά


    <p>Με στόχο την αμέριστη στήριξη προς άπορες οικογένειες με προτεραιότητα την συγκέντρωση των απαραίτητων αγαθών και υπηρεσιών για το παιδί, όπως τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης και την προσφορά σωστής διαπαιδαγώγησης στα παιδιά, δημιουργήθηκε πρόσφατα στη Λάρνακα η πρώτη και μοναδική στην Κύπρο, εθελοντική ομάδα με την επωνυμία “Kids Town”.</p>

Όπως ανέφερε η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ομάδας, Κατερίνα Ιωάννου «ως εθελοντές οραματιστήκαμε κάτι το οποίο θα έδινε τη δυνατότητα στους γονείς, αλλά πολύ περισσότερο στα ίδια τα παιδιά να αναδιπλώσουν τις κλίσεις και ικανότητές τους, να μάθουν αλλά παράλληλα να ψυχαγωγούνται χωρίς κανένα οικονομικό κόστος».

Κάλεσε ταυτόχρονα «όσους θέλουν τη βοήθεια μας να έλθουν κοντά μας και εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσουμε κι να αγκαλιάσουμε μέσα από την Kids Town όλα τα παιδιά”. Ας μην ξεχνούμε ότι κάθε παιδική ψυχή έχει ανάγκη τη δική μας αγάπη και για μας η καλύτερη ανταμοιβή μας είναι τα χαμόγελα των παιδιών».

Εξάλλου σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο «Kids Town” λειτουργούν σε Παγκύπρια βάση Εργαστήρια «με μοναδική έγνοια τις ανάγκες του κάθε άπορου παιδιού και την παροχή άλλων υπηρεσιών όπως ψυχαγωγία, διδασκαλία, εκπαίδευση καθώς και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη προκύπτει για το παιδί με εθελοντές ειδικούς στον κάθε τομέα».

Ανά το Παγκύπριο «πέραν των 286 πτυχιούχων εθελοντών προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε καθημερινή βάση, με αγάπη και ζήλο προς τα παιδιά. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οδοντιατρική περίθαλψη, ιατρική κάλυψη (Παιδοχειρούργοι, Καρδιολόγοι, Λογοθεραπευτές), δωρεάν εμβολιασμό, βοήθεια στο καθημερινό διάβασμα των παιδιών από πτυχιούχους εκπαιδευτικούς και κάλυψη των σχολικών αναγκών. Ακόμα τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, ομίλους, δημοτικά κολυμβητήρια, ποδόσφαιρο, ιππικούς ομίλους, θέατρο, μουσική, χορό και άλλα».

Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση «η ομάδα εθελοντισμού για τα παιδιά «Kids Town” και η λειτουργία Εργαστηρίων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου από πτυχιούχους εθελοντές, τελούν υπό την υψηλή φροντίδα της πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Άντρης Αναστασιάδη».

Την ομάδα στηρίζουν «οι Δήμοι Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου, Λάρνακας, και Αραδίππου, η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και ο Λαογραφικός Ομιλος Λευκωσίας. Όλοι οι Δήμοι με συστατική επιστολή δηλώνουν έμπρακτα τη στήριξη αλλά και τη χορήγηση χώρων σε κάθε επαρχία για την παροχή των υπηρεσιών προς τα παιδιά».

Η Ομάδα, προστίθεται στην ανακοίνωση «βρίσκεται σε συνεργασία με κρατικούς φορείς, τα Υπουργεία Παιδείας, Εργασίας, Εσωτερικών και άλλα, με σωματεία, ιδρύματα και παρεμφερείς οργανώσεις της Κύπρου και του εξωτερικού, με κοινό αντικείμενο δράσης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι οποιεσδήποτε ανάγκες για τα παιδιά».

Οι γονείς που επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνήσουν στον «παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 7000 1990 και στην σελίδα “Kids Town” στο facebook, έτσι ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες που προσφέρει η Ομάδα. Επίσης όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο της “Kids Town” μπορούν να προσφέρουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον ειδικό Τραπεζικό Λογαριασμό που δημιουργήθηκε με την επωνυμία της ομάδας στην ΣΠΕ Μακράσυκας (ΙΒΑΝ CY 56007049300000000020825222). Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν κατευθείαν στο ίδιο το παιδί, καλύπτοντας τις ανάγκες του, όπου καθίσταται πραγματική ανάγκη».




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...