Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Πολλά δίδυμα γεννιούνται από εξωσωματικές στην Αυστραλία


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Οι ειδικοί εξωσωματικής γονιμοποίησης έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία, με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των δίδυμων που γεννιούνται στην Αυστραλία, υποστηρίζοντας ότι οι τοκετοί αυτού του είδους εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τη μητέρα, όσο και για τα παιδιά.</span></span></p>

"Το ποσοστό των διδύμων είναι απαράδεχτα υψηλό. Θα πρέπει οπωσδήποτε να μειωθεί ο αριθμός των εμβρύων που χρησιμοποιούμε", θα πει ο καθηγητής Ρόμπερτ Νόρμαν, από το Ερευνητικό Κέντρο Υγείας Αναπαραγωγής της Αδελαίδας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, το 2004 σημειώθηκαν 4.200 γεννήσεις διδύμων, τριδύμων κ.λ.π., 75% περισσότερες από ό,τι πριν 20 χρόνια.

Από αυτές, να σημειωθεί, οι 4.105 ήταν γεννήσεις διδύμων, ενώ οι υπόλοιπες ήταν τριδύμων, τετραδύμων και πενταδύμων. Αν και τα δίδυμα, γεννιούνται γενικά υγιή, πολλά έρχονται στη ζωή πρόωρα, γεγονός που δημιουργεί διάφορα προβλήματα υγείας.

Η θνησιμότητα διδύμων στον τοκετό είναι τρεις με έξι φορές υψηλότερη από ό,τι είναι στο ένα παιδί, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικής παράλυσης είναι έξι φορές υψηλότερος στα δίδυμα από ό,τι είναι στο ένα παιδί.

Επίσης, υπάρχει φόβος αποβολής. "Η ιδανική περίπτωση είναι ένα παιδί τη φορά" συμφωνούν οι ειδικοί.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...