Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Εκατομμύρια παιδιά στη σύγχρονη σκλαβιά


    <p>Περισσότερα από 10,5 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο εργάζονται ως καθαριστές, μάγειρες, κηπουροί ή έχουν την φροντίδα άλλων παιδιών και ηλικιωμένων σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας στη Γενεύη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.</p>

eE6x8xZ.jpg

Όπως τονίζει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, τα παιδιά υποφέρουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των εργοδοτών τους και οι κοινωνίες δεν βλέπουν τι εργασία προσφέρουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πλειοψηφία των εργαζόμενων παιδιών- περίπου 6,5 εκατομμύρια-είναι ηλικίας 5 έως 14 ετών και περισσότερο από το 71% είναι κορίτσια.

Οι ανήλικοι εργαζόμενοι συχνά απομονώνονται από τις οικογένειές τους και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους εργοδότες τους, οι οποίοι συχνά δεν τους πληρώνουν ενώ φύση της εργασίας καθιστά τα παιδιά ευάλωτα σε φυσική, ψυχολογική και σεξουαλική βία.

Η παιδική εργασία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς αρνείται σε αγόρια και κορίτσια το δικαίωμα στην παιδική ηλικία, την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον τονίζει η Οργάνωση.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...