Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Διάσημα καρτούν... χάνουν τα μαλλιά τους για να στηρίξουν τα παιδιά με καρκίνο (ΦΩΤΟ και VIDEO)


    <p>Μια συγκινητική εκστρατεία για τα παιδιά που χτυπήθηκαν από τον καρκίνο άρχισε από τη Βραζιλία. Πρωταγωνιστές είναι διάσημα καρτούν που όμως έχουν "χάσει" τα μαλλιά τους.</p>

Ο Ποπάι, η Όλιβ, ο Γκάρφιλντ, ο Σνούπι είναι μερικοί από τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων που εμφανίζονται χωρίς μαλλιά σε φωτογραφίες, για να δείξουν στα παιδιά με καρκίνο ότι ακόμα κι αν δεν έχουν μαλλιά, παραμένουν πάντα όμορφα.

lGE9i2v.jpg

Το βραζιλιάνικο ίδρυμα για τον καρκίνο GRAACC συνεργάστηκε με καλλιτέχνες του animation για να δημιουργήσουν τα Καραφλά Καρτούν, ένα πρότζεκτ με στόχο να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να αισθάνονται λιγότερο φόβο, αλλά και αυτοπεποίθηση, παρότι έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω των θεραπειών.

1MNyc7A.jpg

«Ενα παιδί με καρκίνο θα πρέπει να δείχνει όπως κάθε άλλο παιδί», λέει το βίντεο του πρότζεκτ, το οποίο δείχνει πασίγνωστα καρτούν να κυκλοφορούν χωρίς περούκες.

«Νομίζω ότι θα είναι πιο φυσιολογικό να βλέπω ένα καραφλό παιδί. Διότι ο καθένας θα το βλέπει στην τηλεόραση, ο καθένας θα το βλέπει στη Βραζιλία στην τηλεόραση», δήλωσε ένα από τα παιδιά.

HXo7E3t.jpg

«Πρέπει να είσαι περήφανος για κάθε καραφλό παιδί που βλέπεις, γιατί αυτό το πρόσωπο δίνει μάχη για τη ζωή του», λέει ένας νεαρός.

«Νόμιζα ότι αν βγάλω το καπέλο μου στο σχολείο θα γελούσαν μαζί μου, αλλά δεν νιωθω κάτι τέτοιο πια», σημειώνει ένα άλλο αγόρι – ασθενής βγάζοντας το καπέλο του.

Πηγή: Euronews




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...