Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Δίδυμα γεννήθηκαν πιασμένα χέρι - χέρι


    <p>Μια γυναίκα από το Οχάιο πήρε το καλύτερο δώρο για τη γιορτή της μητέρας, βλέποντας τα δίδυμα παιδάκια που γεννούσε να έρχονται στη ζωή κρατώντας το ένα το χεράκι του άλλου.</p>

Τα διδυμάκια, που θα ονομαστούν Τζένα και Τζίλιαν, είναι ομοζυγωτικά και μεγάλωσαν στον ίδιο αμνιακό σάκο, μοιραζόμενα έναν πλακούντα, κάτι αρκετά σπάνιο που συμβαίνει με συχνότητα 1 σε 10.000 εγκυμοσύνες.

H κυρία Θισλγουισλ που έχει ήδη ένα 15μηνο παιδάκι, ήταν στην κλινική τους τελευταίους δύο μήνες για να παρακολουθείται η υγεία των βρεφών καθώς στα δίδυμα αυτά τείνουν να μπλέκονται οι ομφάλιοι λώροι όσο προχωρά η κύηση.

Την Παρασκευή τα διδυμάκια γεννήθηκαν με καισαρική τομή ενώ η εικόνα να κρατιούνται χέρι-χέρι, συγκίνησε γονείς και γιατρούς. Πρώτη γεννήθηκε η Τζένα και 48 δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε στον κόσμο η Τζίλιαν πιασμένη από το χεράκι της αδελφής της και οι γιατροί τα σήκωσαν για να τα δούν οι γονείς τους.

Όπως δήλωσε η μητέρα μιλώντας στο δίκτυο ABC δεν πίστευε στα μάτια της. "Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια" είπε και πρόσθεσε "Δεν υπήρχε κάποιος που να μη δάκρυσε σε αυτό το θέαμα"

Τα κοριτσάκια χρειάστηκαν αναπνευστική υποστήριξη σε μονάδα νεογνών του μαιευτηρίου όπου παρέμειναν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, μόλις μπόρεσαν να αναπνεύσουν κανονικά χωρίς υποστήριξη οπότε οι γονείς κατάφεραν να τα κρατήσουν στην αγκαλιά τους.

«Είναι δύσκολο να περιγράψεις με λόγια πόσο υπέρχο είναι το συναίσθημα για να ξέρεις ότι τα κοριτσάκια είναι εντάξει. Ειναι υπέροχο να ξέρεις ότι είναι καλά και ότι θα τα κρατήσεις στην αγκαλιά σου», είπε μιλώντας στο στο Associated Press η κυρία Θισλγουισλ.

Η μητέρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Τρίτη, ωστόσο τα νεογνά θα παραμείνουν ακόμη στο νοσοκομείο για δύο με τέσσερις εβδομάδες ακόμη.

http://youtu.be/9mPRGysULHU

Πηγή: e-go.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

πραγματικα πολυ συγκινητικη εικονα…τρισευτυχισμενοι γονεις!

Κοινοποιήστε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είναι πάντα μαγευτική η γέννηση ενός μωρού.. εκπληκτική φωτογραφία ...

Κοινοποιήστε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites


×
×
  • Προσθήκη...