Οι γονείς του αγοριού αποφάσισαν να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι το παιδί τους δεν θα κουβαλούσε στον γενετικό του κώδικα το χρωμόσωμα του καρκίνου, του οποίου ήταν φορείς η μητέρα του παιδιού και η οικογένειά της.
Σύμφωνα με μία επαναστατική μέθοδο, που οι επιστήμονες του Τμήματος Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Ιατρικού κέντρου Monash, ανακάλυψαν το 2000, ήταν δυνατό πριν ακόμα το μόλις οκτώ κυττάρων νέο έμβρυο, εμφυτευθεί στην μήτρα της μητέρας του, να εξετάζεται και να είναι δυνατή η αναγνώριση συγκεκριμένων "προβλημάτων" στο γενετικό του κώδικα. Να σημειωθεί ότι η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται σήμερα σε όλο τον κόσμο.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως οι επιστήμονες μετά από οκτώ αποτυχημένες προσπάθειες κατάφεραν να απομονώσουν μόνο δύο έμβρυα, των οποίων ο γενετικός κώδικας ήταν "καθαρός" από το επίμαχο καρκινογόνο χρωμόσωμα.
Παρόλα αυτά οι γονείς τώρα κατηγορούν τους επιστήμονες ότι δεν έκαναν καλά την δουλειά τους και ότι ακόμα και τα έμβρυα που αυτοί θεώρησαν υγιή, κουβαλούσαν το καρκινογόνο χρωμόσωμα.
Τώρα οι γονείς ζητούν από τους επιστήμονες του Τμήματος Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Ιατρικού Κέντρου Monash, αποζημίωση για τα έξοδα νοσηλείας και φροντίδας του άρρωστου αγοριού τους, επίσης ζητούν αποζημίωση γιατί, όπως λένε, θα αναγκαστούν να αποκτήσουν και άλλο παιδί, γιατί θέλουν έτσι και αλλιώς ένα υγιές παιδί και οι επιστήμονες που έκαναν το λάθος θα πρέπει να πληρώσουν και για την ανατροφή του δεύτερου παιδιού τους.
Να σημειωθεί ότι αυτό το αγοράκι είναι το πρώτο παιδί που γεννήθηκε μετά από αυτή την εξέταση στη Βικτώρια, ενώ μέχρι τώρα 17 ακόμα έμβρυα στην πολιτεία αυτή, έχουν υποστεί την ίδια διαδικασία προκειμένου να προκύψουν υγιή μωρά.
Recommended Comments
Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο