Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Την απέλυσε γιατί ίσως να ξαναέμενε έγκυος! Δικαιώθηκε μετά από 6 χρόνια από τον Άρειο Πάγο


    <p><span style="color:#333333;"><span style="font-family:Verdana;">Η εγκυμοσύνη και ασφαλώς και μία... πιθανή εγκυμοσύνη δεν είναι δυνατό να αποτελούν αιτία απόλυσης! Κι όμως ένας γιατρός (!) απέλυσε την βοηθό του γιατί υπήρχε πιθανότητα να ξαναμείνει έγκυος!</span></span></p>

Η υπόθεση ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2005, οπότε και η γυναίκα μετά την άδικη απόλυσή της ξεκίνησε έναν δικαστικό Γολγοθά.

Έστω και με καθυστέρηση τόσων ετών της όλης διαδικασίας, η δικαίωση της νεαρής μητέρας ήρθε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο:

Σύμφωνα με την αρεοπαγίτικη απόφαση, η οποία επικύρωσε εφετειακή, "τόσο η εγκυμοσύνη της ενάγουσας όσο και η γέννηση του τέκνου της και οι συνέπειες της μητρότητας σχετικά με τον χρόνο απασχόλησής της, δηλαδή να μην εργάζεται για επτά περίπου μήνες και να λαμβάνει πλήρεις αποδοχές και στη συνέχεια να εργάζεται με μειωμένο ωράριο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην μειώνονται αντίστοιχα και οι αποδοχές της, δημιούργησαν δυσαρέσκεια στον γιατρό εργοδότη της και εμπάθεια στο πρόσωπό της, λαμβανομένου υπόψη ότι λόγω της ηλικίας της υπήρχε πιθανότητα να καταστεί έγκυος στο μέλλον", με αποτέλεσμα ο γιατρός να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας της.

'Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, οι δικαστές έκριναν ότι η βοηθός μικροβιολόγου απολύθηκε λόγω εμπάθειας και δυσαρέσκειας του γιατρού απέναντι σε αυτήν..

Τι να σχολιάσει κανείς; Αφού πλέον και οι γιατροί δεν σέβονται την μητρότητα και τον ερχομό της νέας ζωής είναι βέβαιο ότι η κοινωνία μας οδεύει προς λάθος κατεύθυνση. Η ανάδειξη του χρήματος ως μοναδικής κι απόλυτης αξίας έχει διαβρώσει σε μεγάλο βαθμό τον κοινωνικό ιστό. Ας ελπίσουμε να το καταλάβουμε αυτό πριν να είναι πολύ αργά.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...