Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ CHARLIE BANANA®


    <p>Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την μαγεία της επαναπλενόμενης υφασμάτινης πάνας, ειδικά για τους γονείς που δεν έχουν αποφασίσει τι είδους πάνες θα χρησιμοποιήσουν. Η υφασμάτινη πάνα είναι ένα παρεξηγημένο προϊόν αφού υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να μπερδεύονται και να αποτρέπονται από την χρήση τους.</p>

Θα σας εκθέσουμε πολύ περιεκτικά τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια (από forums, ιστοσελίδες κλπ.), προκειμένου να βοηθηθείτε και να κατανοήσετε πλήρως, τα αποτελέσματα που θα έχει η επιλογή σας.

Οι γονείς μας, οι παππούδες μας και πολλοί από εμάς, μεγαλώσαμε με υφασμάτινες πάνες. Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, είχαν όλες και όλες, μια και μόνο επιλογή. Για τον καθαρισμό τους, χρειαζόταν πλύσιμο στο χέρι και πολύωρο βράσιμο. Το θετικό αποτέλεσμα ήταν ότι τα μωρά, δεν παρουσίαζαν ποτέ εξανθήματα. Στη συνέχεια ήρθε μια σύγχρονη ανακάλυψη : η πάνα μίας χρήσης. Ξαφνικά, έγινε σάλος και οι υφασμάτινες πάνες αποτέλεσαν παρελθόν για όλους. Συνέχιζαν να τις χρησιμοποιούν μόνο κάποιες " hippie μαμάδες ", όπως μερικοί τις αποκαλούσαν !

Αυτό που οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν, είναι για την τοξικότητα της πάνας μιας χρήσης.

Υπάρχουν τόσες πολλές χημικές ουσίες, όπως χλώριο, διοξίνες και διάφορα αρώματα, στις πάνες μιας χρήσης, που μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα στο ευαίσθητο δερματάκι των μωρών μας. Κάποιες ανεξάρτητες έρευνες στη Γερμανία, συνδέουν με συγκεκριμένες χημικές ουσίες που συνθέτουν πάνες μιας χρήσης, την υπογονιμότητα σε αγοράκια. Σας παρακαλούμε για την ορθή ενημέρωσή σας, να διαβάσετε αυτή την "έκθεση" του BBC report. (http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/941174.stm)

ECO στοιχεία για τις πάνες μιας χρήσεως.

Ένα παιδί θα χρησιμοποιήσει περίπου 6.000 πάνες μιας χρήσεως, έως την ηλικία των 36 μηνών, με αποτέλεσμα την παραγωγή ενός τόνου σκουπιδιών. Οι πάνες μιας χρήσεως, χρειάζονται πάνω από500 χρόνια για να αποσυντεθούν και κανείς δεν είναι ακόμα σίγουρος, για το πότε αποσυντίθενται πλήρως. Τα στερεά απόβλητα που καταλήγουν στις χωματερές μολύνουν τα υπόγεια ύδατα, γεγονός το οποίο συνιστά μεγάλη απειλή, για την άγρια ​​πανίδα και το οικοσύστημα της γης μας. Κανείς από εμάς, δεν φαντάζεται την οικολογική καταστροφή που επιτελείται, πετώντας μια πάνα μιας χρήσης στα σκουπίδια !

Από την άλλη πλευρά, η διαδικασία παρασκευής για 12 έως 36 υφασμάτινες πάνες, απαιτεί ελάχιστους πόρους, με αποτέλεσμα πολύ λιγότερα απόβλητα. Τα πλυντήρια ρούχων στη σημερινή τους μορφή, επιτυγχάνουν μέγιστη εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Κατά την πλύση, για ένα πλήρες φορτίο από ρούχα στο πλυντήριο, απαιτείται η ίδια ποσότητα νερού με εκείνη που καταναλώνουμε, εάν τραβήξουμε μερικά καζανάκια τουαλέτας.

Οι σημερινοί γονείς αγοράζουμε για τα μωρά μας βιολογικά τρόφιμα, βιολογικά βαμβακερά ρούχα, οικολογικά παιχνίδια. . . αλλά όταν πρόκειται για πάνες, βρίσκουμε φυσιολογικό το γεγονός, νααφήνουμε τα αγγελούδια μας να κάθονται πάνω σε ακατέργαστες πλαστικές σακούλες, γεμάτεςχημικά, 24 ώρες το 24ωρο, για 3 ολόκληρα χρόνια ! Οι πόροι του δέρματος των μωρών είναι τόσο εύθραυστοι και ευαίσθητοι, που απορροφούν τα πάντα. Μερικοί από εμάς βρίσκουμε συχνά κρυστάλλους, πάνω στο δέρμα των μωρών μας, κατά το άνοιγμα πάνας μιας χρήσης.

Πώς μπορούμε να είμαστε εν γνώσει όλων αυτών και εντάξει με τη συνείδησή μας ;

Τώρα που έχουμε μια σαφέστερη εικόνα της κατάστασης, θα κατανοήσουμε πλήρως τα οφέλη από τη χρήση υφασμάτινης πάνας.

Οι υφασμάτινες πάνες είναι θαυμάσιες σε πολλαπλά επίπεδα. Ξεχάστε τα χημικά και τις διάφορες ουσίες με τα περίεργα ονόματα και απλά σκεφτείτε:

• Το μωρό μας δεν πρόκειται πια να βγάλει εξανθήματα στο ευαίσθητο κορμάκι του και θα κοιμάται πάντα σαν αγγελούδι.

• Θα μας σώζει μια μικρή έως μεγάλη περιουσία.

• Θα μπορούμε πλέον να αισθανόμαστε οικολογικά ευσυνείδητοι.

• Είναι τόσο άνετες, απαλές και μαλακές.

• Είναι εύκολες στη χρήση και τη φροντίδα τους.

• Το μωρό μας θα εκπαιδευτεί νωρίτερα στη μη χρήση πάνας.

• Η πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων στις υφασμάτινες πάνες που διατίθενται σήμερα, τις κάνουν να ταιριάζουν απόλυτα με την προσωπικότητα του κάθε μωρού.

• Είναι τόσο χαριτωμένες, που ο ποπός του μωρού μας θα γίνει ξαφνικά αξιολάτρευτος.

• Και το σημαντικότερο, θα έχουμε πάντα το μωρό μας, υγιές και ευτυχισμένο !

Οικονομικά οφέλη από την χρήση υφασμάτινης επαναπλενόμενης πάνας.

• Για τον πρώτο μήνα, το βρέφος χρειάζεται αλλαγή πάνας ανά 2 ώρες καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Άρα λοιπόν, χρειαζόμαστε 24 / 2 = 12 πάνες ημερησίως, ή συνολικά για τον πρώτο μήνα, 12 x 1 x 30 = 360 πάνες.

• Έως 2 μηνών, το βρέφος χρειάζεται αλλαγή πάνας ανά 3 ώρες καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Άρα λοιπόν, χρειαζόμαστε 24 / 3 = 8 πάνες ημερησίως, ή συνολικά για τον δεύτερο μήνα, 8 x 1 x 30 = 240 πάνες.

• Από 3 μηνών έως και 2 ετών, το μωρό - παιδί χρειάζεται αλλαγή πάνας 6 φορές κατά μέσο όρο ημερησίως, άρα λοιπόν χρειαζόμαστε για τους 22 επόμενους μήνες, 6 x 22 x 30 = 3.960 πάνες.

• Από 2 έως και 3 ετών, που το παιδί αποσύρει σταδιακά τη πάνα αρχίζοντας τη χρήση της τουαλέτας, χρειαζόμαστε κατά μέσο όρο 4 πάνες ημερησίως, άρα λοιπόν για τους τελευταίους 12 μήνες χρήσης της πάνας, χρειαζόμαστε 4 x 12 x 30 = 1.440 πάνες.

Άρα κάθε παιδί από βρέφος έως και την ηλικία της πλήρους απόσυρσης από την πάνα, θα χρειαστεί περίπου 6.000 πάνες.

Με τιμές πάνας από 0.29 έως και 0.35 € (αναλόγως εταιρίας και μεγέθους πάνας), κατά μέσο όρο 0.32€, για όλη τη διάρκεια των 3 ετών θα χρειαστούμε για πάνες μίας χρήσης σε χρήματα, περίπου 1.920,00 € ανά παιδί.

Πάνες Charlie Banana®

Ο προτεινόμενος αριθμός τεμαχίων σε υφασμάτινες πάνες One size, έχει ως εξής:

Περιγραφή Τεμάχια Τιμή

- Οικονομική συσκευασία πάνες One Size 6 τεμαχίων 3 270,00 €

- Υδατοδιαλυτά μαντηλάκια (ρολό 100 τεμ.) (προαιρετικό) 30 270,00 €

Θα χρειαστούμε για υφασμάτινες πάνες και αναλώσιμα (προαιρετικά), σύνολο: 540,00 €

Άρα λοιπόν όπως βλέπουμε, μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα έως 1.380,00 € για το πρώτο παιδί.

Για κάθε παιδί μετά το πρώτο, χρειαζόμαστε μόνον τα αναλώσιμα δηλαδή κόστος 270,00 €, αφού τις πάνες Charlie Banana® μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ξανά και ξανά και στο τέλος ακόμη και να τις δωρίσουμε. Σε περίπτωση που τις ξαναχρησιμοποιήσουμε, έχουμε επιπλέον εξοικονόμηση χρημάτων ως εξής:

- Για οικογένεια με 2 παιδιά έχουμε εξοικονόμηση χρημάτων 3.570,00 €

- Για οικογένεια με 3 παιδιά έχουμε εξοικονόμηση χρημάτων 5.490,00 €

- Για οικογένεια με 4 παιδιά έχουμε εξοικονόμηση χρημάτων 7.410,00 €

Για κάποιον γονιό που έρχεται σε επαφή πρώτη φορά με τις επαναπλενόμενες πάνες, προτείνουμε να συνδυάσει τα ένθετα μιας χρήσης (Disposable Inserts) ή τα υδατοδιαλυτά μαντηλάκια (Flushable liners) έτσι ώστε η αλλαγή πάνας να είναι πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Τι είναι τα Πλενόμενα Ένθετα Πολλαπλών Χρήσεων (Inserts) Charlie Banana® ;

Τα πλενόμενα ένθετα προσαρμόζουν μέσα στην ειδική θήκη, της πάνας Charlie Banana® και απορροφούν την υγρασία σαν σφουγγάρι. Ταυτόχρονα μας προσφέρουν την μεγαλύτερη δυνατή οικονομία, σε σύγκριση με τις πάνες μιας χρήσης, αφού πλένονται και χρησιμοποιούνται, μέχρι την στιγμή που το μωρό μας θα απαλλαγεί από την χρήση πάνας.

Είναι ιδανικά και ασφαλή για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού μας, αφού είναι εντελώς απαλλαγμένα από χημικές ουσίες, πλαστικές ύλες, αρώματα και χλώριο. Είναι υποαλλεργικά, ενώ συγκρατούν την υγρασία μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη θήκη από βιολογικό βαμβάκι. Κατά την τοποθέτησή τους μέσα στην ειδική θήκη προσέχουμε να μην είναι τσακισμένα ή διπλωμένα.

Τι είναι τα Ένθετα Μιας Χρήσης (Disposable Inserts) Charlie Banana® ;

Τα ένθετα μιας χρήσης προσαρμόζουν εσωτερικά της πάνας Charlie Banana® μέσα στο ειδικό πτερύγιο - θήκη και συγκρατούν πλήρως τις στερεές ή υγρές ακαθαρσίες του μωρού μας.

Είναι ιδανικά και ασφαλή για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού μας και του προσφέρουν την μέγιστη άνεση. Το εξωτερικό στρώμα είναι κατασκευασμένο από πολύ μαλακές ίνες μπαμπού και ο πυρήνας τους είναι κατασκευασμένος από βιοδιασπώμενες ίνες χαρτοπολτού. Είναι υποαλλεργικά, αφήνουν ένα ευχάριστο συναίσθημα στο μωρό μας, αποσυντίθενται πλήρως και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον !

Τα ένθετα μιας χρήσης θα τα χρειαστούμε σε περιπτώσεις όπως για παράδειγμα όταν ταξιδεύουμε ή όταν το παιδί μας βρίσκεται με κάποιον, που δεν είναι εξοικειωμένος με τη χρήση υφασμάτινης πάνας.

Τι είναι τα Υδατοδιαλυτά Μαντηλάκια (flushable liners) Charlie Banana® ;

Τα υδατοδιαλυτά μαντηλάκια (flushable liners), είναι βιοδιασπώμενα κομμάτια από ίνες μπαμπού. Τοποθετούνται στο εσωτερικό της υφασμάτινης πάνας, πάνω από την εσωτερική έξυπνη θήκη και πάνω από το ειδικό πτερύγιο. Είναι ουσιαστικά το μέσο στο οποίο μαζεύονται οι ακαθαρσίες του μωρού, που στη συνέχεια πετάμε στη λεκάνη της τουαλέτας. Αφαιρούνται πάρα πολύ εύκολα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μωρομάντηλα πολλαπλών χρήσεων.

Ο σημαντικότερος αποτρεπτικός λόγος στη μη επιλογή χρήσης υφασμάτινης πάνας, είναι η απέχθεια των γονέων στον καθαρισμό της, σε περίπτωση που το μωρό κάνει κακά. Με τη χρήση των liners ήρθε η εύκολη, γρήγορη λύση και ταυτόχρονα ασύγκριτα οικονομική !

Τι είναι το σύστημα " 2 σε 1 " ;

Μιλώντας με πολλούς γονείς, συνειδητοποιήσαμε ότι αγόραζαν ακόμα πάνες μιας χρήσεως για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως διακοπές ή ολιγοήμερη παραμονή των παιδιών στους παππούδες.

Οι πάνες Charlie Banana® είναι ένα "2-σε-1" επαναχρησιμοποιήσιμο σύστημα πάνας. Είναι υφασμάτινη πάνα, η οποία διαθέτει μια έξυπνη εσωτερική θήκη, και ένα ειδικά διαμορφωμένο πτερύγιο. Η θήκη και το πτερύγιο μας δίνουν τη δυνατότητα, είτε να χρησιμοποιήσουμε μίας χρήσης οικολογικό εσωτερικό μαξιλαράκι (Disposable Inserts) για μεγαλύτερη ευκολία, είτε τα επαναπλενόμενα ένθετα (Inserts) για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία.

Τι χρειαζόμαστε για το ξεκίνημα ;

Νεογνό (έως 2 μηνών): Το ελάχιστο 12 πάνες μεγέθους "X-Small" Charlie Banana®.

(προαιρετικά)

Από 0 έως 36 μηνών: Το ελάχιστο 12 πάνες μεγέθους "One Size" Charlie Banana®.

(Σας προτείνουμε 18 πάνες)

Οι πάνες Χ-Small αποτελούν επίσης, το ιδανικό δώρο για νεογέννητο κατά τις επισκέψεις μας σε Μαιευτήριο, αφού εφαρμόζουν τέλεια στο μικρό σωματάκι του μωρού. Οι πάνες One size, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη γέννηση μέχρι το στάδιο της εκμάθησης των παιδιών μας να χρησιμοποιούν την τουαλέτα. Απλά ρυθμίζουμε το εσωτερικό λάστιχο επιλογής μεγέθους και το ανάλογο κούμπωμα στα clips, καθώς το μωρό μας μεγαλώνει. Θα χρειαστούμε τουλάχιστον 12 με 24 πάνες, ανάλογα του πόσο συχνά θέλουμε να βάζουμε πλυντήριο και πόσα χρήματα θέλουμε να δαπανήσουμε συνολικά. Οι πάνες One Size ρυθμιζόμενες ανάλογα, έχουν απόλυτη εφαρμογή στο μωρό μας, εμποδίζοντας την όποια διαρροή εκτός πάνας, από τη γέννηση.

Άλλα προϊόντα Charlie Banana®.

Πάνα βρακάκι - Μαγιό

Από την εμπειρία πολλών γονιών, προκύπτει ότι η χρησιμοποίηση πάνας μιας χρήσης για την παραλία, είναι περιττό έξοδο. Δεν συγκρατεί τίποτα, δημιουργεί όγκο και βάρος στο μωρό ενώ είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί. Η χρήση της επαναπλενόμενης πάνας βρακάκι - μαγιό αποτελεί την ιδανική λύση. Το σύστημα "2 σε 1" είναι αδιάβροχο, συγκρατεί τις ακαθαρσίες του μωρού και περιέχει ένα πολύ μαλακό στρώμα από οργανικό βαμβάκι, που είναι απαλό στο δέρμα του. Αποτελεί μια ιδανική λύση στην εκπαίδευση του μωρού πριν απαλλαγεί από την πάνα, λόγω της καλής εφαρμογής και λόγω της εύκολης αφαίρεσής του.

Η γκάμα των προϊόντων της Charlie Banana® συνεχίζεται με μοναδικά προϊόντα υγιεινής για τις μαμάδες, όπως επαναχρησιμοποιούμενες σερβιέτες και σερβιέτες καθημερινής χρήσης, κατασκευασμένες από ασφαλή, ποιοτικά και απαλά υλικά. Είναι άνετες, πλήρως απαλλαγμένες από χημικά, κομψές, πλένονται εύκολα είναι φιλικές προς το περιβάλλον και συμφέρουν οικονομικά.

Μάθετε περισσότερα στη σελίδα μας : www.charliebanana.gr και ανακαλύψτε ένα νέο κόσμο, γεμάτο υγιεινά προϊόντα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...