Δηλαδή 1 στις 5 οικογένειες στην χώρα μας είναι μονογονεϊκή και τα παιδιά μεγαλώνουν (συνήθως) είτε μόνο με την μητέρα τους είτε (πιο σπάνια) μόνο με τον πατέρα τους.
Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους βοηθάει το κράτος τις μονογονεϊκές οικογένειες (παροχές, περίθαλψη κλπ), ενώ παράλληλα παρουσιάζει και συμβουλές της ψυχολόγου-οικογενειακής θεραπεύτριας, Σοφίας Σβορώνου, προς τους γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τους τα παιδιά τους:
«...το ότι δεν μπορείτε να είστε πια ζευγάρι δε σημαίνει ότι παύει να είναι ο καθένας γονιός. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να ξέρουν ότι ο άλλος γονιός τους είναι παρών στη ζωή τους πρακτικά και συναισθηματικά, αν υπάρχει η δυνατότητα».
Ακόμη συμβουλεύει ότι ο μονογονέας δεν πρέπει να διστάζει να ζητήσει βοήθεια από φίλους και την ευρύτερη οικογένεια. «Τα παιδιά θέλουν να αισθάνονται ότι είναι μέλη κι έχουν τη στήριξη της ευρύτερης οικογένειας», τονίζει και προσθέτει: «Αφήστε ένα απόγευμα τα παιδιά στους παππούδες και βγείτε μία βόλτα. Κι εσείς θα ξεσκάσετε και τα παιδιά θα αισθάνονται ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους αγαπούν γύρω τους, από τους οποίους παίρνουν πράγματα. Ή δώστε τα παιδιά σε μία φίλη για να παίξουν με τα δικά της και μία άλλη μέρα θα είναι η σειρά σας».
Αν βρίσκεστε στον δύσκολο ρόλο του μοναδικού γονιού στην οικογένεια διαβάστε το συγκεκριμένο άρθρο, δίνει μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Recommended Comments
Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο