Ανάλυση οκτώ προηγούμενων ερευνών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, έδειξε ότι για κάθε ώρα ανά εβδομάδα έξω από το σπίτι, το ρίσκο μυωπίας μειώνεται κατά 2%.
Η έκθεση στο φυσικό φως και ο χρόνος που περνούν τα παιδιά κοιτώντας αντικείμενα σε μακρινές αποστάσεις, είναι παράγοντες κλειδιά, λένε οι επιστήμονες.
Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 10.000 παιδιά και ενήλικες.
Οι ερευνητές παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, στη Φλόριντα.
Ο Δρ. Τζάστιν Σέργουιν και η ερευνητική ομάδα του, συμπέραναν ότι παιδιά με μυωπία περνούσαν κατά μέσο όρο 3,7 ώρες λιγότερες την εβδομάδα σε ανοικτούς χώρους.
Ανέμεναν, επίσης, ότι τα παιδιά που περνούν περισσότερες ώρες έξω, αφιερώνουν λιγότερο χρόνο σε δραστηριότητες όπως το διάβασμα, η μελέτη ή τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά η έρευνα δεν επιβεβαίωσε αυτή τη σχέση.
Ωστόσο, ο Δρ. Σέργουιν είπε ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως για παράδειγμα η μεγαλύτερη έκθεση στην ακτινοβολία UV που συνεπάγεται μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανάπτυξη ασθενειών στο μέλλον, στα παιδιά που μένουν περισσότερες ώρες έξω.
patrasevents.gr
Recommended Comments
Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο