Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Γιατί τσακώνονται συνήθως οι μαμάδες με τους μπαμπάδες;


    <p><span style="font-size:14px;">Το καλωσόρισμα του νέου μωρού στην οικογένεια είναι, κατά βάση, ένα χαρούμενο και θετικό γεγονός, αλλά δε λείπουν καθόλου οι στιγμές άγχους και οι τσακωμοί ανάμεσα στο ζευγάρι.</span></p>

Όλες οι μαμάδες ξέρουν πως ο ερχομός του μωρού έχει αλλάξει την καθημερινότητά τους σε πολλούς τομείς. Μια σημαντική αλλαγή, που έχει επέλθει είναι στη σχέση που έχουν με το σύντροφό τους και μπαμπά του παιδιού τους αλλά και στο επίπεδο επικοινωνίας που πλέον …δεν έχουν. Τα νεύρα και των δύο πλευρών είναι τεταμένα και η υπομονή της μαμάς μέρα με τη μέρα τελειώνει.

Είναι, όμως λογικό. Ξαφνικά οι ανάγκες του μωρού επισκιάζουν κάθε άλλη ανάγκη κι επιθυμία της μαμάς. Η μαμά πλέον είναι απίστευτα κουρασμένη όλη την ημέρα, άυπνη, και οι ορμόνες της είναι εξαγριωμένες.

Διαβάστε τους λόγους για τους οποίους δημιουργούνται συνήθως εντάσεις ανάμεσα στους γονείς

Κάθε τι μικρό και ασήμαντο αποτελεί αφορμή για καβγά

Δεν υπάρχει λογική στους καβγάδες των μαμάδων με τους μπαμπάδες. Οι αφορμές για καβγά είναι τα μικροπράγματα της καθημερινότητας. Ποιος θα αλλάξει την πάνα, γιατί κάποιος από τους δυο δεν κατάλαβε έγκαιρα ότι το μωρό πεινάει και τώρα πώς θα ηρεμήσει... Οι καβγάδες στο ζευγάρι είναι ανούσιοι και δημιουργούνται εξαιτίας του καθημερινού άγχους και της κούρασης των γονέων και ιδιαίτερα της μαμάς.

Ποιος δουλεύει πιο σκληρά

Οι γυναίκες νιώθουν μονίμως πως οι άντρες τους δεν τους βοηθούν και οι άντρες παραπονιούνται λέγοντας πως ο, τι και να κάνουν φαντάζει λίγο στις νέες μαμάδες. Οι νέοι γονείς «ανταγωνίζονται» νομίζοντας ότι κάποιος θα βγει νικητής για το ποιος είναι ο περισσότερο κουρασμένος. Οι υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί δραματικά και οι εργασιακές απαιτήσεις δεν τους αφήνουν πολύ χρόνο για να ικανοποιήσουν τις καθημερινές ανάγκες που έχει η οικογένεια.

Γιατί δε μιλάς;

Οι καβγάδες ξεκινούν, γιατί τα ζευγάρια και ειδικά οι μαμάδες σταματούν (λόγω κούρασης και έλλειψης χρόνου) να μοιράζονται τους προβληματισμούς τους με το σύντροφο τους. Ενώ πριν τα μοιράζονταν όλα τώρα δεν επικοινωνούν .Οι μαμάδες περιμένουν να τις καταλάβουν πόσο κουρασμένες και εξαντλημένες είναι ,ενώ οι μπαμπάδες απορούν με τις συναισθηματικές εκρήξεις που έχουν.

Πόσο κοιμήθηκε ο ένας και πόσο ο άλλος…

Ένας ακόμα λόγος διαμάχης είναι ποιος από τους δυο κοιμάται πλέον περισσότερες ώρες. Οι ώρες ύπνου για τους νέους γονείς είναι ελάχιστες. Ποιος ξυπνά για να δώσει τα πρωινό γάλα στο παιδί; Το σαββατοκύριακο όλοι έχουν το δικαίωμα για λίγη παραπάνω ξεκούραση και τότε… οι καβγάδες ξεκινούν με θέμα αυτή τη φορά τον ύπνο και ποιος θα κοιμηθεί μια ώρα περισσότερο.

Πως πρέπει να ταΐζουμε το μωρό μας;

Οι γυναίκες κινούνται με βάση το μητρικό ένστικτο σε θέματα που αφορούν το τάισμα ή την φροντίδα του μωρού τους. Πολλές φορές το μωρό μπορεί να έχει ενοχλήσεις που να το εμποδίζουν να πιει το γάλα του ή να το δυσκολεύουν στον ύπνο του (π.χ κολικοί, αλλεργίες κ.α). Οι μαμάδες δεν αγχώνονται τόσο πολύ και επιδεικνύουν αξιοζήλευτη ψυχραιμία και υπομονή σε αυτές τις καταστάσεις. Σε αυτό το σημείο οι νεοι γονείς συγκρούονται μεταξύ τους. Οι μπαμπάδες είναι περισσότερο αγχωμένοι , φτιάχνουν σενάρια φαντασίας για το τι συμβαίνει στο μωρό τους και καυγαδίζουν για κάτι το οποίο χρειάζεται ψυχραιμία και όχι εντάσεις.

Τι θα φάμε εμείς

Οι καβγάδες δεν αφορούν μόνο τις υποχρεώσεις που έχουν οι γονείς προς το παιδί αλλά και για το πώς θα αντεπεξέλθουν σε όλα τα υπόλοιπα. Οι μπαμπάδες (λογικό είναι και αυτό) έρχονται κουρασμένοι από τις πολλές ώρες εργασίας και επιθυμούν να ξεκουραστούν και να φάνε φαγητό. Οι μαμάδες ωστόσο πολλές φορές δεν έχουν καταφέρει να μαγειρέψουν και ο τσακωμός πάλι αρχίζει..

zougla.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...