Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Συμβουλές για να αποφύγουμε τους πόνους της μέσης μετά τον τοκετό


    <p>Συνήθως ο πόνος στη μέση περιορίζεται στις 2 εβδομάδες μετά τον τοκετό αλλά σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται ξανά, καθώς η μητέρα πρέπει τώρα να σηκώνει το μωράκι της σε καθημερινή βάση.</p>

Η καθημερινή φροντίδα του βρέφους καταπονεί τη σπονδυλική στήλη και το βάρος του που ολοένα και περισσότερο αυξάνεται επιβαρύνει τη μέση, τους ώμους και τον αυχένα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά τη σωστή στάση του σώματος και δίνοντας προσοχή στις παρακάτω συμβουλές θα περιορίσουμε σημαντικά τον κίνδυνο της οσφυαλγίας.

- Μετά τον τοκετό πολύ σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε απευθείας γυμναστική με ασκήσεις που θα τονώσουν τον μυικό τόνο κυρίως στους ραχιαίους και τους κοιλιακούς μυς.

- Προσπαθήστε να χάσετε σύντομα τα επιπλέον κιλά που πήρατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

- Κάθε φορά που σηκώνετε το μωράκι σας φέρτε το πρώτα κοντά στο στήθος και σε καμιά περίπτωση μην προσπαθήσετε να το σηκώσετε με τεντωμένα χέρια.

- Όταν θέλετε να σηκώσετε κάτι από το πάτωμα λυγίστε τα γόνατα και όχι τη μέση έχοντας τα πόδια τεντωμένα.

- Όταν θέλετε να σηκώσετε το μωράκι από την κούνια ή από την ειδική καρέκλα φαγητού αφαιρέστε το προστατευτικό για να μη χρειαστεί να σκύψετε.

- Στο περπάτημα με το μωράκι σας είναι καλύτερα να το μεταφέρετε με μάρσιπο παρά στην αγκαλίτσα σας.

- Όταν έχετε αγκαλίτσα το μωράκι είναι καλύτερο να κάθεστε σε μια καρέκλα ή πολυθρόνα με σχετικά όρθια πλάτη παρά σε έναν μαλακό καναπέ.

- Όταν προσπαθείτε να βάλετε το μωράκι μέσα στο αυτοκίνητο λυγίστε τα γόνατα στο πίσω κάθισμα. Είναι λάθος να προσπαθούμε να τοποθετήσουμε το μικρούλι στο καθισματάκι του όταν είμαστε έξω από το αυτοκίνητο γιατί σκύβοντας καταπονούμε ιδιαίτερα τη μέση μας.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...