Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για δεύτερο παιδάκι;


    <p>Όταν το μωράκι σας αρχίζει να μεγαλώνει, σίγουρα συγγενείς και φίλοι θα αρχίσουν να σας ρωτάνε συνεχώς αν σκοπεύετε να αποκτήσετε ακόμα ένα παιδάκι.</p>

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή και ποια είναι η κατάλληλη διαφορά ηλικίας μεταξύ δύο παιδιών;

Η απάντηση είναι η κατάλληλη και ιδανική στιγμή για εσάς και τον σύντροφο σας. Όταν θα είστε και οι δύο έτοιμοι πρακτικά, συναισθηματικά και βιολογικά.

Άσχετα από τη μεταξύ τους διαφορά ηλικίας το σενάριο είναι σχεδόν πάντα το ίδιο για το πρωτότοκο παιδάκι: Με τον ερχομό του νεογέννητου πιθανόν να δυσαρεστηθεί, να θυμώσει και να ζηλέψει. Πολύ γρήγορα όμως θα αρχίσει να χαίρεται με την παρουσία του και στο τέλος θα το αποδεχθεί και θα το αγαπήσει.

Στην περίπτωση που τα αδελφάκια έχουν μικρή διαφορά ηλικίας για τους γονείς τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά. Σχεδόν όλα γίνονται ταυτόχρονα και έτσι θα ξεμπερδέψετε μια και έξω από έξοδα για τον εξοπλισμό και την φροντίδα του βρέφους αλλά και από την κούραση και το εξαντλητικό πρόγραμμα που συνοδεύει τα πρώτα χρόνια της ζωής.

Το πρωτότοκο παιδάκι θα συνηθίσει ακόμα πιο γρήγορα την παρουσία του δεύτερου παιδιού γιατί θα μεγαλώνει μαζί του και πάντα θα έχει μια παρέα σε ότι και να κάνει. Με τον τρόπο αυτό δε θα προλάβει να καταλάβει ότι έχει το μονοπώλειο. Θα μεγαλώνουν σχεδόν ταυτόχρονα, θα αποκτήσουν τα ίδια ενδιαφέροντα και θα έχουν πάντα μια παρέα στο παιχνίδι.

Φυσικά η ένταση είναι μεγάλη, ο ύπνος λιγότερος, η κούραση έντονη και τα προβλήματα και οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε περισσότερες. Όμως με λίγη βοήθεια από το σύντροφό σας ή από γιαγιάδες και τους παππούδες όλα μπορεί να αντιμετωπιστούν πιο εύκολα.

Μην ξεχνάτε όμως ότι η απόφαση είναι καθαρά δική σας. Εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα τις αντοχές σας, τα περιθώρια και τις επιλογές που σας κάνουν πραγματικά χαρούμενη.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...