Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Οδηγός επιβίωσης: Πως μπορεί να χαλαρώσει μια μαμά!


    <p>Όταν μια γυναίκα γίνει μαμά μετατρέπεται ασυναίσθητα σε έναν σούπερ ήρωα και ανακαλύπτει πόσες μαγικές υπερδυνάμεις κρύβει μέσα της!</p>

Μια μαμά ξέρει τα πάντα και προνοεί για τα πάντα ! Αγαπά, μαλώνει, συμβουλεύει, μιλάει, μαγειρεύει, κάνει δουλειές, φροντίζει κ.τ.λ. Και όλα αυτά μπορεί να τα κάνει ταυτόχρονα και συνέχεια!

Η μαμά νιώθει υπεύθυνη και ικανή για όλα και δε χωράει ο ανθρώπινος νους πόσους ρόλους μπορεί να αναλάβει και να διεκπεραιώσει!

Κι αν η ξεκούραση της μαμάς μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, χρειάζεται μερικές φορές να ρίχνει τους έντονους ρυθμούς της και να χαλαρώνει... έστω και για λίγο!

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας! Αν νιώθετε ότι δε μπορείτε να βρείτε πουθενά λίγο ελεύθερο χρόνο φροντίστε τουλάχιστον να κάνετε μερικά ολιγόλεπτα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας! Θα σας βοηθήσουν να μένετε περισσότερο ψύχραιμη, να ανακουφίζεστε λίγο από την ένταση της ημέρας και να πάρετε μια ανάσα ξεκούρασης!

Αν έχετε τη δυνατότητα προσπαθήστε να βρείτε μια φορά την εβδομάδα λίγο χρόνο να τον περάσετε μακριά από το σπίτι, τις δουλειές, την καθημερινότητα και τα παιδιά! Ένας περίπατος, μια βόλτα με τις φίλες σας, μια βόλτα στην αγορά και οτιδήποτε θα σας κάνει να ξεφύγετε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας!

Εκτιμήστε τον εαυτό σας! Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι πολύ έντονοι και η ημέρα γεμάτη από άγχος για να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες όλων! Το μαμαδίστικο μυαλό είναι δύσκολο να χαλαρώσει! Πάντα σκέφτεστε ότι έχετε πολλά να κάνετε... ακόμα κι αν είναι όλα σε τάξη! Η ώρα που πέφτουν τα παιδιά για ύπνο μπορεί να είναι μια ευκαιρία για να τελειώσετε τις επιπλέον δουλειές αλλά μη ξεχνάτε και ότι είναι και μια ευκαιρία να κάνετε κάτι χαλαρωτικό για τον εαυτό σας! Στο τελείωμα της ημέρας επιβραβεύστε τον εαυτό σας διαβάζοντας ένα βιβλίο, ακούγοντας μουσική, κάνοντας ένα μπάνιο! Θα σας γεμίσει, θα σας εκτονώσει και θα νιώσετε πως η ένταση της ημέρας εξανεμίζεται!

Βάλτε προτεραιότητες! Μερικές φορές είναι αδύνατο να προλάβουμε τα πάντα και ακόμα κι αν τα προλάβουμε δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένες! Το άγχος όμως δεν ωφελεί! Οργανώστε το χρόνο σας προγραμματίζοντας τις δουλειές σας! Βάλτε σε προτεραιότητα αυτές που θεωρείτε ότι είναι σημαντικές και επείγουσες! Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χρόνος για τις υπόλοιπες πείστε και προετοιμάστε τον εαυτό σας ότι μπορείτε να τις κάνετε και αύριο!

Ζητήστε βοήθεια! Όταν έχουμε ανάγκη από λίγη βοήθεια δεν είναι ντροπή και κακό να τη ζητήσουμε. Υπάρχουν τόσα αγαπημένα πρόσωπα γύρω μας που θέλουν και μπορούν να σας βοηθήσουν! Το να ζητήσετε βοήθεια δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, ούτε ανικανότητας! Στραφείτε στον σύντροφο, στην γιαγιά, στον παππού και σε αγαπημένους φίλους! Με αυτόν τον τρόπο θα τους κάνετε να νιώσουν χρήσιμοι και θα τους γεμίσετε χαρά!
Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...