Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Δεύτερο παιδάκι στο πρόγραμμα! Είστε έτοιμη;


    <p>Μετά τη απόκτηση του πρώτου παιδιού μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση από τους δικούς μας ανθρώπους είναι αν και πότε σκοπεύουμε να κάνουμε και δεύτερο παιδάκι.</p>

Πότε λοιπόν είναι η κατάλληλη περίοδος για αυτό το βήμα; Ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας που πρέπει να έχουν τα παιδιά;

Αυτή που εσείς και ο σύντροφός σας κρίνετε ότι είναι κατάλληλη και ιδανική είναι και η σωστή απάντηση. Όταν εσείς νιώσετε έτοιμη συναισθηματικά, ψυχολογικά, βιολογικά και πρακτικά. Ιδανική διαφορά ηλικίας μεταξύ των παιδιών δεν υπάρχει. Είτε έχουν ένα είτε πέντε χρόνια διαφορά όταν έρθει στον κόσμο το δεύτερο μωράκι, το πρωτότοκο παιδί σας πιθανόν να δυσαρεστηθεί, να ζηλέψει ή να αντιδράσει. Κάποια μέρα όμως θα το αποδεχθεί και θα χαίρεται την συντροφιά και την παρουσία του.

Αν βέβαια τα παιδιά σας έχουν μεταξύ τους μικρή διαφορά ηλικίας τα πλεονεκτήματα είναι πολλά:

Θα ξεμπερδέψετε μια κι έξω από πάνες, μπιμπερό, κουραστικά ξενύχτια και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που συνοδεύουν τα πρώτα χρόνια της ζωής. Το παιδί σας θα ξεχάσει πολύ γρήγορα ότι είναι το μοναδικό παιδί της οικογένειας με όλα τα προνόμια που ακολουθούν το μονοπώλιο αυτό. Αν θέλετε να επιστρέψετε στη δουλειά σας, θα μπορέσετε να το κάνετε πολύ γρήγορα. Τέλος τα παιδάκια σας θα μεγαλώνουν μαζί, θα έχουν μια συντροφιά στο παιχνίδι και θα αποκτούν τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες δραστηριότητες.

Ένας ανασταλτικός παράγοντας για να πάρετε αυτή την απόφαση είναι το οικονομικό. Για το λόγο αυτό πριν πάρετε την απόφαση σας, θα πρέπει να σκεφτείτε καλά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που τυχόν θα αντιμετωπίσετε, τα έξοδα που χρειάζονται δύο παιδιά και φυσικά τις δικές σας αντοχές.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...