Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Γιατί νιώθω άρρωστη πριν από την περίοδο;


    <p>Αν υποφέρετε από πόνο πριν την περίοδο, πιθανόν να ανήκετε στις γυναίκες που έχουν Προεμμηνορρυσιακό Σύνδρομο</p>

Μερικά από τα συμπτώματα είναι έντονη ναυτία, κράμπες στη κοιλιακή χώρα, πόνος στο λαιμό, συμπτώματα γρίπης, τάσεις για εμετό και δυσκοιλιότητα.

Γιατί νιώθω άρρωστη πριν την περίοδο;

Πριν πανικοβληθείτε και σκεφτείτε ότι κάτι δε πάει καλά με την υγεία σας διαβάστε τα παρακάτω:

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS)

Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες που αρρωσταίνουν οι γυναίκες πριν από τις περιόδους. Εκτιμάται ότι το PMS επηρεάζει περίπου το 75% όλων των γυναικών. Η ακριβής αιτία δεν είναι γνωστή. Έρευνα δείχνει ότι τα επίπεδα των οιστρογόνων ορμονών σας πέφτουν περίπου μία εβδομάδα πριν από την έμμηνο ρύση σας. Οι γιατροί πιστεύουν ότι αυτή η ορμονική πτώση προκαλεί συμπτώματα του PMS. Οι διακυμάνσεις στη χημεία του εγκεφάλου, οι διατροφικές ελλείψεις και η κακή διατροφή μπορεί επίσης να διαδραματίσουν επίσης σημαντικό ρόλο. Η υπερβολική κατανάλωση αλμυρών τροφίμων και η καφεΐνη ή το αλκοόλ μπορεί να χειροτερέψουν αυτά τα συμπτώματα.

Μερικά από τα συμπτώματα που περιλαμβάνει το Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο είναι:

- Κοιλιακές κράμπες

- Έντονη επιθυμία για φαγητό

- Κατακράτηση νερού

- Πόνο στην πλάτη

- Ακμή

- Ναυτία

- Αϋπνία

- Εναλλαγές της διάθεσης, ευερεθιστότητα

- Εξάντληση

2. Η δυσμηνόρροια

Η δυσμηνόρροια επηρεάζει περίπου το 10% όλων των γυναικών και προκαλεί σοβαρά προβλήματα έμμηνου ρύσεως. Το κύριο σύμπτωμα είναι μεγάλος κοιλιακός πόνος, πόνος στη πλάτη, τους γοφούς και τους μηρούς σας. Συχνά συνοδεύεται από ναυτία, ζάλη, εμετό και αδυναμία. Αυτά τα συμπτώματα σας κάνουν να νιώθετε άρρωστη πριν από κάθε περίοδο και εκδηλώνονται συνήθως δύο έως τρεις ημέρες πριν από την έμμηνο ρύση.

Τι μπορώ να κάνω;

Αν αισθανθείτε πόνο στο λαιμό και υποφέρετε από τα παραπάνω συμπτώματα πριν από τις περιόδους , όπως ναυτία, κράμπες ή γρίπη, δοκιμάστε αυτές τις αξιόπιστες λύσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλές γυναίκες για να ανακουφίσουν την ταλαιπωρία τους.

Γυμναστική

Έστω και 30 λεπτά αερόβιας άσκησης καθημερινά θα σας βοηθήσει πολύ να ανακουφιστείτε από τέτοιου είδους συμπτώματα. Η αερόβια άσκηση κατεβάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων, βοηθά στη μείωση του στρες και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών στο σώμα μας.

Υγιεινή διατροφή

- Η κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και φούσκωμα. Αποφύγετε λοιπόν το πολύ αλάτι και ιδιαίτερα τις μέρες πριν από την περίοδο σας. Να προσπαθείτε να τρώτε υγιεινά και να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως κονσέρβες και συσκευασμένα σνακ, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

- Περιορίστε την καφεΐνη και το αλκοόλ που συμβάλουν στην εμφάνιση των συμπτωμάτων του PMS.

- Τρώτε πολλά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση των οιστρογόνων από το σώμα σας, όπως προϊόντα ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και φασόλια.

- Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα.

- Αποφύγετε τη ζάχαρη, η οποία αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Συμπληρώματα διατροφής

- Ασβέστιο. Βοηθά στη μείωση των πονοκεφάλων, στις μυϊκές κράμπες, και στις εναλλαγές της διάθεσης. Επίσης, σας βοηθά να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.

- Μαγνήσιο. Συνεργάζεται με το ασβέστιο και απαλύνει τις μυϊκές κράμπες.

- Βιταμίνη Β6. Βοηθά στη μείωση της κατάθλιψης και της ευερεθιστότητας αυξάνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης που επηρεάζει άμεσα τη διάθεση, τα αισθήματα, τη μνήμη, την όρεξη, την αντοχή στον πόνο, την αυτοπεποίθηση, τον ύπνο, την πέψη και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Αντιμετωπίστε το άγχος

Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο μπορεί να προκαλέσει άγχος, ένταση και ευερεθιστότητα. Είναι, επομένως, σημαντικό να βρούμε υγιείς τρόπους για να ξεπεράσουμε το άγχος μας. Ένας περίπατος, μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια βόλτα με φίλους βοηθάει πολύ!

6. Άλλοι τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν

- Καταναλώνετε τζίντζερ, μία από τις καλύτερες θεραπείες για κοιλιακές κράμπες.

- Τοποθετήστε μια θερμοφόρα ή ένα μαξιλάρι στην κάτω κοιλιακή χώρα. Θα βοηθήσει να χαλαρώσουν οι μύες και ανακουφίζει από τις κοιλιακές κράμπες. Ένα ζεστό ντους επίσης μπορεί να βοηθήσει.

- Αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας και χωρίς την ανάγνωση οδηγιών.

- Ζητήστε οπωσδήποτε ιατρική βοήθεια αν αντιμετωπίζετε σοβαρά συμπτώματα, όπως λιποθυμία, παρατεταμένη ζάλη, πυρετό ή επιδείνωση του πόνου.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...